"Коли на передовій не вистачає людей, а ті, хто продовжує захищати Батьківщину на першій лінії, вже виснажені фізично і морально", — в "Азові" обурені рішенням командування НГУ

В "Азові" повідомляють, що наказ на вихiд бійців із зони АТО поступив незадовго до Дня незалежності. Рішення про виведення самого боєздатного підрозділу з Маріуполя прийняв командувач Нацгвардією генерал-лейтенант Юрій Аллеров.

Полк "Азов" виводять з Маріуполя. Ілюстрація:ukr.mediaУ полку "Азов" заявили, що за наказом командування Національної гвардії України бійців виводять із Маріуполя Донецької області. Про це повідомляє прес-служба полку "Азов" на офіційному сайті, інформують Патріоти України.

Зазначається, що 10 днів тому частину підрозділу вивели в Запорізьку область. В полку стверджують, що бійцям доручили "виконання невластивих завдань": чергувати на недіючих блокпостах і спостережних пунктах поза зоною АТО.

Наголошується, що раніше цим займалися місцеві нацгвардійцi, в основному строковики, а тепер їх відправляють в Маріуполь охороняти блокпости в зоні АТО.

В "Азові" повідомляють, що наказ на вихiд бійців із зони АТО поступив незадовго до Дня незалежності. Рішення про виведення самого боєздатного підрозділу з Маріуполя прийняв командувач Нацгвардією генерал-лейтенант Юрій Аллеров.

"І це робиться в той час, коли на передовій не вистачає людей, а ті, хто продовжує захищати Батьківщину на першій лінії, вже виснажені фізично і морально", — обурюються в "Азові.

Там також відзначили, що останнім часом ситуація на фронті загострюється, і нагадали, що Росія концентрує війська на Донбасі і в Криму, явно готуючись до наступу.

Відправку бійцiв "Азова" в глибокий тил у самому полку пояснюють так: "Можливо, це робиться для того, щоб бійці "Азова" не заважали владі і проросійськи налаштованому командуванню НГУ здавати позиції і цілі міста".

Як повідомлялося раніше, окремий загін спеціального призначення Нацгвардії "Азов" вивели із Маріуполя і перекинули в Запорізьку область. Спецпідрозділу віддали наказ чергувати на блокпостах та спостережних пунктах поза зоною АТО.

Вбила рідкісна хвороба: Відомий український футболіст помер у 45 років (фото)

неділя, 28 травень 2023, 12:27

На 46-му році життя після тривалої боротьби з невиліковною хворобою помер колишній футболіст запорізького "Металурга", "Чорноморця" та "Оболоні" Дмитро Каряка, повідомили на його сторінці у Facebook ексодноклубники гравця, передають Патріоти України. Щ...

Укргідрометцентр уточнив прогноз погоди на неділю, 9 квітня

неділя, 9 квітень 2023, 5:55

У неділю, 9 квітня, погода буде хмарною з проясненнями. У переважній частині країни практично весь день дощитиме, подекуди з грозою. Температура в Україні коливатиметься від 7° морозу вночі до 15° тепла вдень. Про це повідомив Український гідрометеорол...