Коли сокира розвертається в інший бік: За варварську вирубку лісів на Закарпатті полетіли голови прикордонників

Звільнили з військової служби за службовою невідповідністю - 6 осіб, позбавили військового звання - 2 осіб, понизили в посаді - 2 осіб.

Незаконна вирубка лісів. Фото: zaknews.in.ua.

Державна прикордонна служба України провела повторне розслідування з приводу незаконної вирубки лісів на Закарпатті, за підсумками якого було покарано півтора десятка прикордонників. Про це повідомив помічник голови Держприкордонслужби України Олег Слободян на своїй сторінці в Facebook, передають Патріоти України.

"У березні 2016 року ДПСУ спільно з Нацполіцією виявили факт незаконної вирубки лісу на ділянці Чопського загону. З метою встановлення обставин виявлених порушень у Чопському загоні було проведено службове розслідування, за результатами якого ряд посадових осіб було притягнуто до дисциплінарної відповідальності", - йдеться у повідомленні.

Однак Слободян зазначив, що вивчення матеріалів справи в адміністрації відомства змусило засумніватися в об'єктивності розслідування. Тому для повного вивчення всіх обставин у Чопському загоні була проведена додаткова перевірка. "Факти незаконної вирубки лісу на ділянках відповідальності відділів прикордонної служби "Великий Березний", "Новоселиця" та" Гута" Чопського загону, підтверджені. Встановлено, що службові розслідування Чопського прикордонного загону було проведено з порушенням вимог законодавства України", - заявив Слободян.

За підсумками проведеної адміністрацією Держприкордонслужби перевірки, ряд офіцерів регіонального управління та Чопського прикордонного загону було притягнуто до відповідальності. "Звільнили з військової служби за службовою невідповідністю - 6 осіб, позбавили військового звання - 2 осіб, понизили в посаді - 2 осіб, оголосили про неповну службову відповідність - 5 чоловік", - резюмував помічник голови ДПСУ.

Вбила рідкісна хвороба: Відомий український футболіст помер у 45 років (фото)

неділя, 28 травень 2023, 12:27

На 46-му році життя після тривалої боротьби з невиліковною хворобою помер колишній футболіст запорізького "Металурга", "Чорноморця" та "Оболоні" Дмитро Каряка, повідомили на його сторінці у Facebook ексодноклубники гравця, передають Патріоти України. Щ...

Укргідрометцентр уточнив прогноз погоди на неділю, 9 квітня

неділя, 9 квітень 2023, 5:55

У неділю, 9 квітня, погода буде хмарною з проясненнями. У переважній частині країни практично весь день дощитиме, подекуди з грозою. Температура в Україні коливатиметься від 7° морозу вночі до 15° тепла вдень. Про це повідомив Український гідрометеорол...