Комуніст Грач розповів про пікантний зв'язок заарештованої однопартійки Александровської з Арсеном Аваковим

Александровська за сприяння нинішнього глави МВС Авакова отримала звання почесного громадянина Харкова, завдяки якому впливала на вирішення питань в місцевій міськраді в інтересах бізнесмена Костянтина Григоришина.

Леонід Грач. Фото:censor.net.ua

Затримана Службою безпеки України екс-глава Харківського обкому КПУ Алла Александровська тісно співпрацювала з бізнесменом Костянтином Григоришиним. Про це в коментарі виданню Гордон заявив колишній народний депутат України від КПУ Леонід Грач, який зараз проживає в анексованому Криму і веде політичну діяльність у складі Компартії РФ, передають Патріоти України.

За його словами, разом з главою Компартії України Петром Симоненком Александровська сприяла у вирішенні питань Григоришина.

"Я можу сказати, що це особистість, орієнтована тільки на гроші. Вона найближча соратниця Симоненка, яка працювала за його вказівками. Діяльність їх здійснювалася на гроші Григоришина, який тепер отримав українське громадянство. У них стояло завдання прибрати до рук Григоришина харківський "Енергомаш" . Вона - волюнтаристка, від ідеї далека", - зазначив Грач.

Екс-нардеп звинуватив Александровську в розвалі руху комуністів в Україні.

"Зараз вона, мабуть, зайшла занадто далеко, тому що, по суті, ніколи не була людиною, що йшла заради ідеї, а слідувала по шляху, який оплачувався. Вона привела до розвалу і розгрому комуністичного і в цілому всього лівого руху в Україні. Разом з Симоненком вони за гроші олігархів, в тому числі і донецьких, голосували, як потрібно, і всіляко їм допомагали. Героїні з неї в Україні не вийде, так само, як і в Росії", - підкреслив він.

Грач сумнівається в тому, що Александровська співпрацювала з російськими спецслужбами.

"Не думаю, що ФСБ до рівня Александровської опускалася. Але те, що вона могла свого часу, не відходячи від каси Григоришина, впливати на голосування в місцевій раді - думаю, правда. Нехай вже вичистять цих зрадників комуністичного руху. Хоч пізно, але все одно. Тут якщо клубок розмотати по цій дамі, то буде дуже цікаво", - зазначив він.

Також екс-нардеп повідомив, що Александровській допомагав її син, якого СБУ оголосила в розшук.

"Вона скрізь залучала свого сина. Він як помічник народного депутата діяв. Це не було секретом, бо робилося дуже нахабно. Вона ж була найближчою служницею Симоненка. Син виконував відповідні доручення, які мама давала. Коли Аваков був губернатором, Александровській купили звання почесного громадянина Харкова. Причому Аваков на той час був у місті дуже впливовий і якби він не хотів, то ніякого звання вона б не отримала", - заявив Грач.

За його словами, дане звання допомагало їй вирішувати питання в інтересах Григоришина в міськраді Харкова.

"Скільки це їй коштувало, я не знаю. Харківські такси мені не відомі. Але завдяки цьому вона могла вплинути на вирішення питань в міськраді Харкова щодо "Автомашу". Це корупційна схема. В останній момент її перебили донецькі. Це дуже ласий шматочок. Григоришина донецькі тоді не приймали в своє коло. Це зараз нове керівництво країни настільки його полюбило, що навіть дало громадянство", - резюмував екс-нардеп.

Як відомо, СБУ затримала Александровську 28 червня після проведеного у неї обшуку. Їй пред'явлено підозру за ч. 2 ст. 110 (посягання на територіальну цілісність і недоторканність України) і ч. 3 ст. 369 (пропозиція, обіцянка або надання неправомірної вигоди службовій особі) Кримінального кодексу України.

Вбила рідкісна хвороба: Відомий український футболіст помер у 45 років (фото)

неділя, 28 травень 2023, 12:27

На 46-му році життя після тривалої боротьби з невиліковною хворобою помер колишній футболіст запорізького "Металурга", "Чорноморця" та "Оболоні" Дмитро Каряка, повідомили на його сторінці у Facebook ексодноклубники гравця, передають Патріоти України. Щ...

Укргідрометцентр уточнив прогноз погоди на неділю, 9 квітня

неділя, 9 квітень 2023, 5:55

У неділю, 9 квітня, погода буде хмарною з проясненнями. У переважній частині країни практично весь день дощитиме, подекуди з грозою. Температура в Україні коливатиметься від 7° морозу вночі до 15° тепла вдень. Про це повідомив Український гідрометеорол...