"Конкретна романтизація суїциду": У Гундяєва вирішили, що "Ромео і Джульєтта" і "Анна Кареніна" - небезпечні твори

Прдставник патріарха також зазначив, що необхідно з обережністю давати дітям інформацію про літераторів, які покінчили життя самогубством.

"Ромео і Джульєтту" у Гундяєва вважають потенційно небезпечними твором. Фото: briefly.ru.

Керівник Патріаршого центру кризової психології Михайло Хасьмінський заявив, що в шкільній програмі є безліч творів, що пропагують суїцид. Про це повідомляють Патріоти України з посиланням на агентство "Москва".

"Справа в тому, що тема суїциду романтизується в "Ромео і Джульєтті", це романтизація суїциду конкретна. А ми потім запитуємо, чому діти нормально ставляться до суїциду - вони пишуть твори про це. "Бідна Ліза" спровокувала історію наслідувальних суїцидів ще в ті часи, коли Микола Карамзін був живий. "Безприданниця" - там майже суїцид, Олександр Островський, "Гроза" - все проходили. Дітям дають пояснення цієї поведінки по-різному. З Максимом Горьким ( "На дні") теж можна по-різному підходити. А також "Чайка" Антона Чехова, "Гамлет", "Митина любов" Івана Буніна, "Анна Кареніна", - сказав Хасьмінський.

За його словами, під час проходження цих творів необхідно, щоб вчителі говорили дітям "щось антисуїцидальне". "Я не закликаю до того, що треба забороняти щось, але треба це правильно подавати", - пояснив він. Хасьмінський також зазначив, що необхідно з обережністю давати дітям інформацію про літераторів, які покінчили життя самогубством.

Вбила рідкісна хвороба: Відомий український футболіст помер у 45 років (фото)

неділя, 28 травень 2023, 12:27

На 46-му році життя після тривалої боротьби з невиліковною хворобою помер колишній футболіст запорізького "Металурга", "Чорноморця" та "Оболоні" Дмитро Каряка, повідомили на його сторінці у Facebook ексодноклубники гравця, передають Патріоти України. Щ...

Укргідрометцентр уточнив прогноз погоди на неділю, 9 квітня

неділя, 9 квітень 2023, 5:55

У неділю, 9 квітня, погода буде хмарною з проясненнями. У переважній частині країни практично весь день дощитиме, подекуди з грозою. Температура в Україні коливатиметься від 7° морозу вночі до 15° тепла вдень. Про це повідомив Український гідрометеорол...