Крадіжка сторіччя у Нідерландах: Викрадені картини знаходилися у президента українського футбольного клубу у Києві, - голландські ЗМІ

Викрадені полотна знаходилися у київській квартирі луганського бізнесмена Володимира Полубатка.

Одна з викрадених картин. Фото: http://newsukraine.com.ua.

Картини, які були вкрадені в 2005 році з Музею Західної Фрісландії в місті Хорн (Нідерланди), спочатку перебували у президента алчевського футбольного клубу «Сталь» Володимира Полубатка. Про це повідомляє De Volkskrant з посиланням на власні джерела, передають Патріоти України.

Як зазначає голландське видання, полотна знаходилися в квартирі Полубатка в Києві. Після того, як ця інформація стала відома українським правоохоронним органам, спеціальний підрозділ поліції провів обшук в приміщенні і знайшов картини.

Однак, за інформацією видання, правоохоронці намагалися нажитися з знахідки і продати картини приватним покупцям в Італії. Крім того, керівник поліцейського підрозділу згодом надав одну з картин в якості хабара для того, щоб отримати посаду в СБУ.

Після революції в Україні і втечі екс-президента Януковича чиновник СБУ, як пише видання, зник в Луганську, забравши з собою викрадені картини. Згодом під час військових дій картини були знайдені на Луганщині добровольчими батальйонами. Зараз, як пише голландська газета, картини знаходяться в руках різних осіб. Зокрема, видання вказує ім'я екс-глави СБУ Валентина Наливайченка.

Варто зауважити, що в червні ряд українських ЗМІ повідомили про можливу причетність президента ФК "Сталь" Полубатка до фінансування терористів на Луганщині. Ця інформація звучала також на брифінгу в МВС від радника міністра Станіслава Речинського. Однак згодом адвокати Полубатка спростували причетність свого клієнта до подій на Сході.

Володимир Полубатко не є публічною особою. У ЗМІ згадується лише його кримінальне минуле - як стверджується, бізнесмена знали під прізвиськом "Футболіст". Зараз він є президентом футбольного клубу «Сталь» (Алчевськ), який формально досі діє на окупованій території.

Як відомо, картини, які були вкрадені в 2005 році з Музею Західної Фрісландії в місті Хорн (Нідерланди), за словами керівництва музею, зараз знаходяться в руках українських збройних формувань. У музеї заявили також про причетність екс-глави СБУ Валентина Наливайченка і лідера ВО «Свобода» Олега Тягнибока до цієї історії.

При цьому колишній голова Служби безпеки України Валентин Наливайченко відкидає звинувачення в причетності до вимагання викупу за викрадені з музею в Нідерландах картини. Олег Тягнибок у відповідь на звинувачення запропонував музею портрети українських націоналістів. У той же час в уряді Нідерландів заявили, що немає причин сумніватися в тому, що Україна буде сприяти розслідуванню справи викрадених картин з Музею Західної Фрісландії.

Вбила рідкісна хвороба: Відомий український футболіст помер у 45 років (фото)

неділя, 28 травень 2023, 12:27

На 46-му році життя після тривалої боротьби з невиліковною хворобою помер колишній футболіст запорізького "Металурга", "Чорноморця" та "Оболоні" Дмитро Каряка, повідомили на його сторінці у Facebook ексодноклубники гравця, передають Патріоти України. Щ...

Укргідрометцентр уточнив прогноз погоди на неділю, 9 квітня

неділя, 9 квітень 2023, 5:55

У неділю, 9 квітня, погода буде хмарною з проясненнями. У переважній частині країни практично весь день дощитиме, подекуди з грозою. Температура в Україні коливатиметься від 7° морозу вночі до 15° тепла вдень. Про це повідомив Український гідрометеорол...