Кремль ніяк не заспокоїться: Авдіївку штурмуватимуть "смертники" Кадирова (відео)

По той бік лінії фронту вже вивісили свій прапор чи то кадрові військові, чи то найманці з Дагестану.

Позивний "Куба" розповідає про ситуацію під Авдіївкою. Фото: скріншот з відео.

Після значних втрат під Авдіївкою, бойовики поповнюють передову найманцями з Кавказу: прямо навпроти позицій ЗСУ тепер стоять дагестанці, а у другій лінії ворожої оборони пліч-о-пліч із російськими кадровиками ще й "кадирівці". До переднього краю чужинці активно перекидають техніку, бійців і професійних диверсантів. Про це ідеться в сюжеті ТСН, передають Патріоти України.

"Вдень вони не стріляють – одиночні, в основному. Провокації. Після від'їзду ОБСЄ, коли темніє – і всю ніч до ранку", - розповідає військовослужбовець ЗСУ з позивним "Локомотив". Його побратим "Дяк" розповідає, що по той бік лінії фронту вже вивісили свій прапор чи то кадрові військові, чи то найманці з Дагестану. "Поводяться грамотно – не підходять близько, метрів 150. Потім приходить СПГ", - каже він. Військовослужбовець "Куба" припускає, що поява кавказців може бути таким само елементом залякування та деморалізації, як і розсилка SMS тижнем раніше. "Моральний дух не падає. Все як було, так і лишилося: спостерігаємо і намагаємося їх відсікати", - твердить боєць.

Бої під Авдіївкою й нехай невеликі, але кроки вперед, мобілізували вояків на усій ділянці фронту та навіть тих, хто вже на дембелі. Ветерани АТО готові повернутися на передову, аби тільки з'явилася можливість потіснити ворога з української землі. "Коли ці події сталися, почали дзвонити і питати, як повернутися в підрозділ, хтось просто хотів перевестись до нас. Ті, яким нудно сидіти в полі, а коли почалися активні бойові дії – вони розуміють, що вони тут потрібні", - розповіла прес-офицер 72 ОМБР Олена Мокренчук.

Вбила рідкісна хвороба: Відомий український футболіст помер у 45 років (фото)

неділя, 28 травень 2023, 12:27

На 46-му році життя після тривалої боротьби з невиліковною хворобою помер колишній футболіст запорізького "Металурга", "Чорноморця" та "Оболоні" Дмитро Каряка, повідомили на його сторінці у Facebook ексодноклубники гравця, передають Патріоти України. Щ...

Укргідрометцентр уточнив прогноз погоди на неділю, 9 квітня

неділя, 9 квітень 2023, 5:55

У неділю, 9 квітня, погода буде хмарною з проясненнями. У переважній частині країни практично весь день дощитиме, подекуди з грозою. Температура в Україні коливатиметься від 7° морозу вночі до 15° тепла вдень. Про це повідомив Український гідрометеорол...