Кремлівський "Наждак": СБУ виявила замовників перекриття траси на Львівщині та обстрілу польського консульства у Луцьку (фото)

​Сліди провокацій ведуть до російських спецслужб.

Микола Дульський. Фото:прес-служба СБУ

За нічним обстрілом Генконсульства Польщі у Луцьку, а також перекриттям траси Львів – Рава-Руська стоять російські спецслужби. Безпосереднім замовником виступив лідер радикальної громадської організації "Наждак" Микола Дульський, який переховується в РФ. Його розшукують українські правоохоронці за погрозу вбивства. Про це повідомляє прес-служба Служби безпеки України, інформують Патріоти України.

"Дульський – відомий агент впливу російських спецслужб, який за гроші веде активну антиукраїнську діяльність від 2015 року. Також встановлено, що його група причетна до замовних протестних заходів 15 березня біля Центрвиборчкому", - запевняють в СБУ.

Правоохоронці також учора, 30 березня, провели три обшуки в Києві, три огляди житла у Львові та один у Нетішині на Хмельниччині в організаторів перекриття траси на Львівщині. Двом особам повідомили про підозру. Нині вирішується питання, аби взяти їх під варту.

"Обстріл Генконсульства Польщі у Луцьку та перекриття автошляху на Львівщині – дві ланки одного ланцюга. Обстріл Генерального Консульства Республіки Польща у Луцьку та синхронізована з ним у часі спроба перекриття траси Львів – Рава-Руська є частинами спрямованої підривної акції, організованої одним центром – спеціальними службами Російської Федерації. Час і спосіб проведення акцій свідчать про координацію обох провокацій з метою загострення українсько-польських міждержавних стосунків та оперативної обстановки у середині держави", - наголосили в СБУ.

Як відомо, обстріл Генконсульства у Луцьку з з ручного протитанкового гранатомета стався 29 березня. Ніхто з людей не постраждав – це сталося вночі.

Того ж дня біля десятої ранку близько 100 осіб намагалися перекрити рух автотранспорту на трасі на Львівщині. Акція, за задумом організаторів, повинна була тривати до 22:00, її учасники були орієнтовані на активний опір правоохоронцям.

"Залучені за 150-200 гривень учасники провокації, серед яких був лише один етнічний поляк, палили шини і тримали в руках виготовлені заздалегідь транспаранти з гаслами "Волинь у серцях" та "Польща вас пам'ятає". Серед учасників провокації – особи без постійного місця мешкання та 22 неповнолітніх. Серед організаторів – уродженець Луганщини та мешканка Львова, яка перебуває на обліку у психдиспансері", - уточнили в СБУ.

Правоохоронці розблокували рух трасою, затримали та опитали 92 особи. В організаторів акції знайшли письмові та електронні інструкції щодо перекриття траси. Також в учасників провокації вилучили фаєри та димові шашки.

Управління СБУ у Львівській області відкрило кримінальне провадження за ч. 2 ст. 110 (посягання на територіальну цілісність і недоторканість України), ч. 2 ст. 161 (порушення рівноправності громадян залежно від їх національної належності), ч. 2 ст. 345 (погроза або насильство щодо працівника правоохоронного органу), ч. 3 ст. 296 (хуліганство) Кримінального кодексу України.

Вбила рідкісна хвороба: Відомий український футболіст помер у 45 років (фото)

неділя, 28 травень 2023, 12:27

На 46-му році життя після тривалої боротьби з невиліковною хворобою помер колишній футболіст запорізького "Металурга", "Чорноморця" та "Оболоні" Дмитро Каряка, повідомили на його сторінці у Facebook ексодноклубники гравця, передають Патріоти України. Щ...

Укргідрометцентр уточнив прогноз погоди на неділю, 9 квітня

неділя, 9 квітень 2023, 5:55

У неділю, 9 квітня, погода буде хмарною з проясненнями. У переважній частині країни практично весь день дощитиме, подекуди з грозою. Температура в Україні коливатиметься від 7° морозу вночі до 15° тепла вдень. Про це повідомив Український гідрометеорол...