Крок до енергонезалежності: Німці побудують потужну сонячну електростанцію на Сумщині

Сонячна електростанція підстраховуватиме місто на випадок відключення головного джерела струму.

У Тростянці буде своя сонячна електростанція. Фото: ЖЖ.

На Сумщині планується будівництво сонячної електростанції, що інвестується німецькою компанією Global Green Energy. Про це повідомляють Патріоти України із посиланням на Gazeta.ua.

Станція зводиться на території міста Тростянець Сумської області та займає 21 гектар землі. За проектом сонячна станція повина мати потужність у 50 МВт. Угода між Global Green Energy та Тростянецькою міською владою була підписана 9 грудня.

Сьогодні інформацію оприлюднено на сторінці міськради у Facebook. Мер Тростянця повідомив про переваги будівництва, що полягають у забезпеченні місцевого населення робочими місяцями. Також сонячна електростанція підстраховуватиме місто на випадок відключення головного джерела струму. Старт будівництва запланіваний на березень 2017 року.

Вбила рідкісна хвороба: Відомий український футболіст помер у 45 років (фото)

неділя, 28 травень 2023, 12:27

На 46-му році життя після тривалої боротьби з невиліковною хворобою помер колишній футболіст запорізького "Металурга", "Чорноморця" та "Оболоні" Дмитро Каряка, повідомили на його сторінці у Facebook ексодноклубники гравця, передають Патріоти України. Щ...

Укргідрометцентр уточнив прогноз погоди на неділю, 9 квітня

неділя, 9 квітень 2023, 5:55

У неділю, 9 квітня, погода буде хмарною з проясненнями. У переважній частині країни практично весь день дощитиме, подекуди з грозою. Температура в Україні коливатиметься від 7° морозу вночі до 15° тепла вдень. Про це повідомив Український гідрометеорол...