Криваві гроші: СБУ накрила столичний банк, що співпрацював з "ЛДНР"

Керівництво банку передало в оперативне управління майно установи вартістю чотири мільйони гривень фірмі, зареєстрованій у "податкових органах" "ДНР".
СБУ. Фото: 112.ua.

Співробітники Служби безпеки України викрила у Києві механізм, через який один з комерційних банків продовжував фінансові операції з відділеннями на тимчасово окупованих терористами територіях. Про це повідомляють Патріоти України з посиланням на прес-службу СБУ.

Менеджмент банку організував у псевдореспубліках реєстрацію своїх філій, до яких регулярно сплачувалися "податки". Використовуючи реквізити фіктивних підприємств та рахунків, які були відкриті на підставні фізичні особи, безготівкові кошти пересилалися на контрольовану українською владою територію. Співробітники спецслужби також встановили, що керівництво банку передало в оперативне управління майно установи вартістю чотири мільйони гривень фірмі, зареєстрованій у "податкових органах" "ДНР".

Під час обшуків, проведених у Києві в приміщеннях банку, співробітники спецслужби вилучили сервер з даними про здійснення клієнтських платежів з тимчасово окупованих територій, документи про реєстрацію банківської установи в т.зв. "департаменті державної реєстрації міністерства доходів і зборів ДНР". Правоохоронцями виявлено договори на передачу майна банку фірмі з "ДНР" та "звітність" про сплачені терористами "податки".

В офісах також зберігалися печатки підконтрольних підприємств, засновниками яких є юридичні особи з "ДНР", а менеджерами – колишні співробітники банку. Слідчими СБ України відкрито кримінальне провадження за ст. 258-5 Кримінального кодексу України. Тривають невідкладні слідчі дії для притягнення до відповідальності усіх осіб, причетних до організації механізму фінансування тероризму.

Вбила рідкісна хвороба: Відомий український футболіст помер у 45 років (фото)

неділя, 28 травень 2023, 12:27

На 46-му році життя після тривалої боротьби з невиліковною хворобою помер колишній футболіст запорізького "Металурга", "Чорноморця" та "Оболоні" Дмитро Каряка, повідомили на його сторінці у Facebook ексодноклубники гравця, передають Патріоти України. Щ...

Укргідрометцентр уточнив прогноз погоди на неділю, 9 квітня

неділя, 9 квітень 2023, 5:55

У неділю, 9 квітня, погода буде хмарною з проясненнями. У переважній частині країни практично весь день дощитиме, подекуди з грозою. Температура в Україні коливатиметься від 7° морозу вночі до 15° тепла вдень. Про це повідомив Український гідрометеорол...