Кумівство та корупція: керівника пенітенціарної служби викрили в родинних зв'язках з Яценюком

У цій галузі боротися з корупцією не робили спроб навіть заради вигляду.

Володимир Палагнюк. Фото: www.kvs.gov.ua.

У Пенітенціарній службі України протягом багатьох років вибудувана система корупції, злодійства і кумівства, якою зараз керує людина, що стоїть у родинних відносинах з прем'єр-міністром Арсенієм Яценюком. Про це в інтерв'ю Громадському радіо розповів Віктор Смалій, адвокат Макара Колеснікова, який помер у СІЗО 1 січня, передають Патріоти України.

"Нельзя говорить, что киевский следственный изолятор чем-то отличается от других следственных изоляторов. Такая система существует по всей стране. Потому что вся пенитенциарная служба, и то, что в ней происходит — это просто смена лиц, не происходит там никаких кардинальных мер: тотальная коррупция, воровство и кумовство. Сегодняшний руководитель состоит в некоторых родственных отношениях и имеет непосредственное отношение к нашему премьер-министру", - заявив Смалій.

За словами адвоката, він незабаром скликає прес-конференцію, на якій "будуть названі конкретні прізвища". "И скажу, что просто люди, которых поставили Яценюки, возглавили те потоки коррупционные, которые были при Януковиче. Проблема не в самом следственном изоляторе города Киева, а в самой системе. Незамедлительно нужно убрать старые кадры. Смерть Макара стала публичной благодаря его деятельности. Но такое, поверьте, происходит в разных следственных изоляторах по всей стране", - підкреслив Смалій.

Відзначимо, що на даний момент керівником Державної пенітенціарної служби є Володимир Палагнюк, який був призначений на свою посаду в серпні 2014 року відповідним розпорядженням Кабміну.

Вбила рідкісна хвороба: Відомий український футболіст помер у 45 років (фото)

неділя, 28 травень 2023, 12:27

На 46-му році життя після тривалої боротьби з невиліковною хворобою помер колишній футболіст запорізького "Металурга", "Чорноморця" та "Оболоні" Дмитро Каряка, повідомили на його сторінці у Facebook ексодноклубники гравця, передають Патріоти України. Щ...

Укргідрометцентр уточнив прогноз погоди на неділю, 9 квітня

неділя, 9 квітень 2023, 5:55

У неділю, 9 квітня, погода буде хмарною з проясненнями. У переважній частині країни практично весь день дощитиме, подекуди з грозою. Температура в Україні коливатиметься від 7° морозу вночі до 15° тепла вдень. Про це повідомив Український гідрометеорол...