Купи трамвай: На Антикорупційний форум у Львові прийшов підозрюваний у корупції, "підзаставний" чиновник Садового

Прокуратура Львівської області 1 квітня 2009 року порушила проти нього кримінальну справу за фактом привласнення бюджетних коштів в особливо великих розмірах.

Трамвай "Татра" у Львові. Фото: ЖЖ.

У березні цього року чиновника взяли під варту за заподіяння майнової шкоди бюджету в розмірі 2,249 млн грн. Проце повідомляють Патріоти України з посиланням на Depo.Львів.

На Антикорупційний форум у Львові прийшов підозрюваний у відмиванні коштів при купівлі трамваїв у Львові, екс-керівник "Львівелектротрансу" Андрій Федоренко. У березні цього року Федоренка взяли під варту за заподіяння майнової шкоди бюджету в розмірі 2,249 млн. грн. Таке рішення виніс Галицький районний суд міста.

"За рішенням Галицького районного суду взято під варту екс-радника міського голови Львова Андрія Федоренка. Такий запобіжний захід йому обрано за заподіяння бюджету збитків у розмірі 2 млн 249 тис. грн, що підтверджено висновками судово-економічної експертизи та актами КРУ", - підтвердили у Головному управлінні національної поліції у Львівській області.

Федоренка звинувачують у закупівлі за завищеною ціною німецьких трамваїв, що були у вжитку, для Львова. Йому пред'явлено підозру за ч.5 ст.191 ККУ. Вузькоколійні трамваї виробництва чеської фірми TATRA, які Львів закупив у Німеччині, надходили двома партіями: в 2007 і 2008 році. Всього місто закупило 21 трамвай, які, за словами чиновників, повинні були прослужити від 5 до 15 років.

Прокуратура Львівської області 1 квітня 2009 року порушила кримінальну справу за фактом привласнення бюджетних коштів в особливо великих розмірах службовими особами ЛКП "Львівелектротранс" та ТОВ "С", вчиненого за попередньою змовою з невстановленими особами. Тоді ЛКП "Львівелектротранс" очолював Андрій Федоренко, який звільнився 30 березня 2009 року.

Вбила рідкісна хвороба: Відомий український футболіст помер у 45 років (фото)

неділя, 28 травень 2023, 12:27

На 46-му році життя після тривалої боротьби з невиліковною хворобою помер колишній футболіст запорізького "Металурга", "Чорноморця" та "Оболоні" Дмитро Каряка, повідомили на його сторінці у Facebook ексодноклубники гравця, передають Патріоти України. Щ...

Укргідрометцентр уточнив прогноз погоди на неділю, 9 квітня

неділя, 9 квітень 2023, 5:55

У неділю, 9 квітня, погода буде хмарною з проясненнями. У переважній частині країни практично весь день дощитиме, подекуди з грозою. Температура в Україні коливатиметься від 7° морозу вночі до 15° тепла вдень. Про це повідомив Український гідрометеорол...