Киянин, бізнесмен, екс-помічник нардепів ВР: З'явилися прізвище та подробиці про замовника вбивства Бабченка

Документи на підозрюваного вже передані в Шевченківський районний суд міста Києва, де йому будуть обирати запобіжний захід. Сам замовник стверджує, що його підставили.

Затримання Германа співробітниками СБУ. Фото:скрін відео

В організації замаху на російського журналіста і блогера Аркадія Бабченка звинувачено українського підприємця, колишнього помічника двох народних депутатів Бориса Германа. Про це на своїй Twitter сторінці пише журналістка Оксана Коваленко, передають Патріоти України.

За її словами, документи на підозрюваного вже передані в Шевченківський районний суд міста Києва, де йому будуть обирати запобіжний захід.

На Facebook сторінці суду підтверджують цю інформацію, вказуючи, що Герман Борис Львович звинувачується в підготовці терористичного акту.

За інформацією журналіста Володимира Бойка, підозрюваний є підприємцем, який поставляє товари для потреб Міністерства оборони України. Також він був помічником-консультантом народних депутатів України Михайла Гончарова (V скликання) та Ігоря Плохого (VІ скликання). За словами самого підозрюваного замовника замаху, до нього звернувся співробітник Департаменту контррозвідки СБУ і попросив посприяти в розкритті ворожого агента, для чого передав підприємцю гроші, якими пізніше було оплачено "вбивство" Бабченка.

В СБУ заперечують цей факт, стверджуючи, що гроші Герман отримав від російських спецслужб.

За інформацією Радіо Свобода, затриманий 50-річний киянин Борис Львович Герман - бізнесмен, директор та співзасновник декількох фірм, які спеціалізуються на оптовій торгівлі (ТОВ «Приватна справа-2000»), туризмі (ТОВ «Альпійський клуб»), юридичних послугах (ТОВ «Київська консалтингова група», ТОВ «Право»), нерухомості та оренді (ТОВ «Сі Фрут», ТОВ «Ресторатор») та виробництві зброї та боєприпасів (ТОВ «УНСП «ШМАЙСЕР»).

Як повідомлялося раніше, прес-служба Шевченківського суду столиці повідомила, що організатора замаху на російського журналіста Аркадія Бабченка, який раніше згадувався тільки як громадянин Г., звати Герман Б.Л.

Вбила рідкісна хвороба: Відомий український футболіст помер у 45 років (фото)

неділя, 28 травень 2023, 12:27

На 46-му році життя після тривалої боротьби з невиліковною хворобою помер колишній футболіст запорізького "Металурга", "Чорноморця" та "Оболоні" Дмитро Каряка, повідомили на його сторінці у Facebook ексодноклубники гравця, передають Патріоти України. Щ...

Укргідрометцентр уточнив прогноз погоди на неділю, 9 квітня

неділя, 9 квітень 2023, 5:55

У неділю, 9 квітня, погода буде хмарною з проясненнями. У переважній частині країни практично весь день дощитиме, подекуди з грозою. Температура в Україні коливатиметься від 7° морозу вночі до 15° тепла вдень. Про це повідомив Український гідрометеорол...