"Київські депутати приховали від декларацій щонайменше 61 фірму": Серед порушників вибився у лідери БПП

Найбільше порушників виявилося у фракції «Солідарність» – 8 осіб.

Київрада. Фото: kmr.gov.ua.

Кожен п’ятий депутат Київської міськради приховав свій бізнес у декларації за 2015 рік. Лідирує «Блок Петра Порошенка». Про це повідомляють Патріоти України з посиланням на Наші гроші.

Київська міська рада VIII скликання налічує 120 депутатів. З них 22 не задекларували або не повністю задекларували свій чи/та родинний бізнес. Про це свідчать дані Єдиного державного реєстру підприємств та організацій України (ЄДРПОУ). Київські депутати приховали від декларацій щонайменше 61 фірму. У 56 випадках йдеться про бізнес самих депутатів, у 5 – членів їх родин.

Найбільша кількість не задекларованого бізнесу – це 12 компаній депутата від партії «Єдність», голови правління ПАТ «Крим-93» Павла Тесленка. Депутат від партії «Блок Петра Порошенка «Солідарність», гендиректор ТОВ «Колосок» Олена Овраменко не задекларувала внески до статутних фондів 8 своїх підприємств. При чому у неї виявилася найбільша загальна сума незадекларованих внесків – 15,33 млн грн. Зауважимо, що Овраменко вказала дохід від провадження підприємницької діяльності за 2015 рік у розмірі 1,32 млн грн.

Ще один депутат від «БПП», керівник КП «Спецжитлофонд» Володимир Шарій не вказав у своїй декларації внески до 7 підприємств. В одному з них частку у розмірі 915 тис грн має його дружина Олена Бірюк, в 6 – сам депутат (станом на 2015 рік загальний розмір внесків становив 591 тис грн.). У кінці минулого року та на початку цього Шарій вийшов зі складу засновників 4 фірм. Примітно, що у своїй декларації за 2014 рік Володимир Шарій задекларував свої внески і внески дружини до статутів підприємств.

Найбільше порушників виявилося у фракції «Солідарність» – 8 осіб. На другому місці «Єдність» – 5 депутатів. Окрім того від «Самопомочі» бізнес не задекларували троє депутатів, зі «Свободи» – двоє, з «Батьківщини» – один.

Щодо сфери незадекларованого бізнесу, то 32 фірми пов’язані з будівництвом та нерухомістю, 8 – з торгівлею, 2 – рекламною діяльність, ще по 2 – наданням послуг перукарнями та салонами краси, а також консультуванням з питань комерційної діяльності й керування, тощо.

На сайті Київради не оприлюднені декларації за 2015 рік чотирьох депутатів: Прохора Антоненка («Свобода»), Ігоря Кісільова («Єдність»), Миколи Негрича (БПП) та Максима Шкуро (БПП). Нагадаємо, згідно з законом «Про засади запобігання і протидії корупції» усі депутати повинні були подати декларацію про доходи за 2015 р., в якій мали вказати, зокрема, інформацію про розмір внесків до статутного капіталу товариств, підприємств або організацій – своїх та своєї родини.

Вбила рідкісна хвороба: Відомий український футболіст помер у 45 років (фото)

неділя, 28 травень 2023, 12:27

На 46-му році життя після тривалої боротьби з невиліковною хворобою помер колишній футболіст запорізького "Металурга", "Чорноморця" та "Оболоні" Дмитро Каряка, повідомили на його сторінці у Facebook ексодноклубники гравця, передають Патріоти України. Щ...

Укргідрометцентр уточнив прогноз погоди на неділю, 9 квітня

неділя, 9 квітень 2023, 5:55

У неділю, 9 квітня, погода буде хмарною з проясненнями. У переважній частині країни практично весь день дощитиме, подекуди з грозою. Температура в Україні коливатиметься від 7° морозу вночі до 15° тепла вдень. Про це повідомив Український гідрометеорол...