Кирило посварився з Путіним?: Експерт розповів про глибинні мотиви їхніх відносин

На думку історика церкви, єдина різниця між президентом та патріархом у тому, що Путін пов'язаний з кримінально-політико-економічною структурою, а Гундяєв - з церковно-економічно-кримінальними структурами.

Патріарх Кирило та Володимир Путін. Фото: Православие.фм.

Між президентом Росії Володимиром Путіним і главою Російської православної церкви патріархом Кирилом не може бути серйозних розбіжностей, оскільки вони - вихідці з одного середовища, "пов'язаного з політичною та економічною експлуатацією імперської спадщини". Таку думку "Обозревателю" висловив заступник директора Науково-дослідного інституту українознавства Міністерства освіти України, історик церкви Арсен Зінченко, передають Патріоти України.

Коментуючи припущення, оприлюднені в публікації російського відділення Карнегі-центру про те, що нібито відносини між Путіним і Кирилом стали напруженими, експерт зауважив: "Я думаю, що розбіжності там можливі, але це не більше, ніж стилістика".

"Справа в тім, що Путін і Кирило Гундяєв - вихідці з одного середовища, пов'язаного з політичною та економічною експлуатацією імперської спадщини. На мій погляд, це є визначальним у їхній поведінці і в їхній ролі. А відмінності в стилістиці пов'язані з тим, що Путін пов'язаний з кримінально-політико-економічною структурою, а Гундяєв - з церковно-економічно-кримінальними структурами", - пояснив Зінченко.

У цьому контексті він підкреслив, що, даючи оцінку соціальних явищ, слід враховувати і "кримінальний фактор". "Не секрет, що сам Гундяєв є дуже багатою людиною, і його багатство сформувалося на торгівлі нафтою і цигарками", - нагадав експерт.

Як переконаний Зінченко, Російська православна церква - "це лише зовні церковна структура. Насправді це імперсько-ідеологічна пропагандистська структура під вивіскою "православ'я". Зокрема, він упевнений: "Роль Гундяєва в організації ідеологічної системи колоніального утримування України безумовна".

"Ніяких особливих відмінностей між ними бути не може. Думаю, це приклад симбіозу вищої кримінально-політичної, гебістської за походженням, верхівки Росії, яку представляє Путін, і ієрарха, який обраний практично з того ж середовища. Розраховувати на те, що в Росії призначення вищих ієрархів здійснюється без контролю світської влади, було б наївним", - підкреслив експерт.

Вбила рідкісна хвороба: Відомий український футболіст помер у 45 років (фото)

неділя, 28 травень 2023, 12:27

На 46-му році життя після тривалої боротьби з невиліковною хворобою помер колишній футболіст запорізького "Металурга", "Чорноморця" та "Оболоні" Дмитро Каряка, повідомили на його сторінці у Facebook ексодноклубники гравця, передають Патріоти України. Щ...

Укргідрометцентр уточнив прогноз погоди на неділю, 9 квітня

неділя, 9 квітень 2023, 5:55

У неділю, 9 квітня, погода буде хмарною з проясненнями. У переважній частині країни практично весь день дощитиме, подекуди з грозою. Температура в Україні коливатиметься від 7° морозу вночі до 15° тепла вдень. Про це повідомив Український гідрометеорол...