Кишкова паличка та стафілокок у меню: У Міноборони проводять розслідування через масове отруєння солдат на Чернігівщині (відео)

Інцидент стався через серйозне порушення елементарних санітарних норм зберігання продуктів.

У навчальному центрі "Десна" сталося масове отруєння військових. Ілюстрація:ru.golos.ua

Міністерство оборони України проводить розслідування через масове отруєння військових навчального центру "Десна", що на Чернігівщині. Протягом двох місяців на гарячу лінію Міністерства оборони надійшло безліч скарг щодо якості харчування в цьому центрі. Про це йдеться на сайті каналу 24, інформують Патріоти України.

Радник президента України Юрій Бірюков розповів, про які кричущі порушення елементарних санітарних норм зберігання продуктів йдеться:

"- На складе хранения продовольствия температура была +39. Хотя в контрольном журнале все было хорошо прописано «+21»;

- в холодильнике хранения мяса +15. Холодильник. Мясо. +15;

- содержание животных жиров в масле — 0%;

- содержание животных жиров в сыре — 0%. Грибы, дрожжи, плесень. Грибы — не шампиньоны ни разу;

- в мясе — стафилококк, кишечная палочка."

У той же час начальник Центру розвитку і супроводу матеріального забезпечення Збройних сил України Дмитро Марченко під час брифінгу в Києві повідомив, що відомство розірве контракт з постачальником їжі до навчального центру "Десна".

Найбільше перевіряючих шокувала якість сухих пайків, калорійність яких виявилась удвічі меншою за норму. Більш того, деякі продукти містили стафілокок.

На місці коментує ситуацію начальник центру розвитку і супроводження матеріального забезпечення ЗСУ Дмитро Марченко: "У паштеті печінковому із свинячим жиром виявлено перевищення норм вмісту бактерій дріжжів та пліснявих грибів у два з половиною рази та виявлено патегонну флору Стафілококу".

Крім того, токсичний гідроксметил, що має канцерогенні властивості, знайшли у меді. Вміст цієї речовини у шість разів перевищував допустимі норми.

Після численних порушень і скарг фірма "Візит" позбудеться контракту на 400 мільйонів гривень. Марченко уточнив, що в червні в навчальному центрі на Чернігівщині отруїлося майже 200 військових.

Після цього Міноборони ініціювало перевірку продуктів, які постачає ця компанія. Тоді ж і виявили ті порушення, про які повідомив Бірюков.

Вбила рідкісна хвороба: Відомий український футболіст помер у 45 років (фото)

неділя, 28 травень 2023, 12:27

На 46-му році життя після тривалої боротьби з невиліковною хворобою помер колишній футболіст запорізького "Металурга", "Чорноморця" та "Оболоні" Дмитро Каряка, повідомили на його сторінці у Facebook ексодноклубники гравця, передають Патріоти України. Щ...

Укргідрометцентр уточнив прогноз погоди на неділю, 9 квітня

неділя, 9 квітень 2023, 5:55

У неділю, 9 квітня, погода буде хмарною з проясненнями. У переважній частині країни практично весь день дощитиме, подекуди з грозою. Температура в Україні коливатиметься від 7° морозу вночі до 15° тепла вдень. Про це повідомив Український гідрометеорол...