​Легенда «Святої Марії» збирає нові жертви: На Ямалі розбився вертоліт експедиції, що шукала сліди шхуни, уславленої у "Двох капітанах"

Якійсь рок переслідує шанувальників знаменитої книги Веніаміна Каверіна. Твір, що пронизаний пригодами, трагізмом та героїзмом став опосередкованою причиною загибелі його шанувальників.

 Олексій Фролов та вертоліт, що розбився

Три людини загинули в результаті жорсткої посадки вертольота Robinson в Ямало-Ненецькому автономному окрузі Росії, повідомляють Патріоти України. Загиблі брали участь в експедиції "Слідами двох капітанів", яка займалася пошуками слідів шхуни "Свята Анна", затертої льодами в цьому районі в 1914 році. Історія шхуни та пропалої експедиції лягли в основу відомого роману Веніаміна Каверіна "Два капітана" (за книгою т кінофільмами судно звалося "Свята Марія".-ПУ).

Про загибель дослідників повідомляється на сторінці експедиції в Facebook: "Екіпаж вертольота RA-06233 - Олексій Фролов, Михайло Фаріх і Олег Продан - загинули в районі острова Білий. Сумуємо. Співчуваємо рідним і близьким".

Вбила рідкісна хвороба: Відомий український футболіст помер у 45 років (фото)

неділя, 28 травень 2023, 12:27

На 46-му році життя після тривалої боротьби з невиліковною хворобою помер колишній футболіст запорізького "Металурга", "Чорноморця" та "Оболоні" Дмитро Каряка, повідомили на його сторінці у Facebook ексодноклубники гравця, передають Патріоти України. Щ...

Укргідрометцентр уточнив прогноз погоди на неділю, 9 квітня

неділя, 9 квітень 2023, 5:55

У неділю, 9 квітня, погода буде хмарною з проясненнями. У переважній частині країни практично весь день дощитиме, подекуди з грозою. Температура в Україні коливатиметься від 7° морозу вночі до 15° тепла вдень. Про це повідомив Український гідрометеорол...