"Легше не стане?": Нардеп "Самопомочі" заявила, що разом з мінімальною зарплатою зростуть і компослуги

Вся комуналка відповідно до галузевої угоди між профспілками і урядом формує заробітну плату від тарифної ставки працівника першого розряду, яка заснована на мінімалці.

Альона Бабак. Фото: samopomich.ua.

Якщо зарплата працівників ЖКГ орієнтуватиметься на збільшення мінімальної зарплати, то це призведе до подорожчання усіх комунальних послуг. Про це заявила народний депутат від "Об'єднання "Самопоміч" Альона Бабак, повідомляють Патріоти України з посиланням на "Еспресо".

"Будуть підвищені ціни на утримання житла з підвищенням мінімальної заробітної плати. Чому? Тому що вся комуналка відповідно до галузевої угоди між профспілками і урядом формує заробітну плату від тарифної ставки працівника першого розряду, яка заснована на мінімалці", – розповіла Бабак.

Нардеп наголосила, що "двірник отримує заробітну плату від мінімалки". "І якщо вона була 1400, а стане 3200, то фактично можна очікувати збільшення плати за утримання житла", – пояснила Бабак.

Водночас вона не виключає, що цього не допустять, якщо "відірвуть тарифну ставку працівника першого розряду, залишать її на рівні 1600, про що зараз говорять". "Я не знаю, як там буде, бо не чула і не бачила останніх розрахунків. Якщо раптом заробітна плата працівників ЖКГ буде орієнтуватись на тарифну ставку працівника першого розряду – 3200, то це зростання тарифів на все: воду, тепло, житло, вивезення сміття", – пояснила Бабак.

Вбила рідкісна хвороба: Відомий український футболіст помер у 45 років (фото)

неділя, 28 травень 2023, 12:27

На 46-му році життя після тривалої боротьби з невиліковною хворобою помер колишній футболіст запорізького "Металурга", "Чорноморця" та "Оболоні" Дмитро Каряка, повідомили на його сторінці у Facebook ексодноклубники гравця, передають Патріоти України. Щ...

Укргідрометцентр уточнив прогноз погоди на неділю, 9 квітня

неділя, 9 квітень 2023, 5:55

У неділю, 9 квітня, погода буде хмарною з проясненнями. У переважній частині країни практично весь день дощитиме, подекуди з грозою. Температура в Україні коливатиметься від 7° морозу вночі до 15° тепла вдень. Про це повідомив Український гідрометеорол...