"Лінія фронту відносно стабільна, тобто це всі прикмети позиційної війни", - Марчук про "перемир'я" на Донбасі

Розведення військ і техніки у трьох районах Донбасу не означає, що там почалося перемир'я. Це лише початок врегулювання, який затримується через постійні обстріли з боку бойовиків.

Євген Марчук. Фото: Обозреватель.

З боку сепаратистів відбуваються обстріли Попасної, яка розташована неподалік КПП "Золоте". В таких умовах складно говорити про розведення сторін конфлікту, бо не можуть бути запроваджені подальші кроки. Про це в ефірі Еспресо.TV заявив представник України в Тристоронній контактній групі Євген Марчук, передають Патріоти України.

Розведення військ і техніки у трьох районах Донбасу не означає, що там почалося перемир'я. Це лише початок врегулювання, який затримується через постійні обстріли з боку бойовиків. "Синхронне розведення сторін - це ще не все, а лише початок врегулювання. Адже треба ще розмінувати дороги для того, щоб могли по них рухатись патрулі ОБСЄ. В них згідно мандату місії, безпека персоналу є питанням номер один. Якщо немає переконання, що дорога розмінована від закладених мін та тих мін, що не розірвались, то це не вважається прийнятним", - сказав він.

Він зазначив, що зараз з боку сепаратистів відбуваються обстріли Попасної, яка розташована неподалік КПП "Золоте". В таких умовах складно говорити про розведення сторін конфлікту, бо не можуть бути запроваджені подальші кроки.

"Лінія фронту відносно стабільна, тобто це всі прикмети позиційної війни, поганої війни. По військовій науці - це коли сторони стоять одна проти одної, добре окопалися, облаштувалися і гатять одна по одній, виснажуючи одне одного", - додав представник України.

Нагадаємо, раніше сьогодні заступник міністра з питань тимчасово окупованих територій та внутрішньо переміщених осіб України Георгій Тука повідомив, що бойовики почали відведення сил поблизу Станиці Луганської.

Вбила рідкісна хвороба: Відомий український футболіст помер у 45 років (фото)

неділя, 28 травень 2023, 12:27

На 46-му році життя після тривалої боротьби з невиліковною хворобою помер колишній футболіст запорізького "Металурга", "Чорноморця" та "Оболоні" Дмитро Каряка, повідомили на його сторінці у Facebook ексодноклубники гравця, передають Патріоти України. Щ...

Укргідрометцентр уточнив прогноз погоди на неділю, 9 квітня

неділя, 9 квітень 2023, 5:55

У неділю, 9 квітня, погода буде хмарною з проясненнями. У переважній частині країни практично весь день дощитиме, подекуди з грозою. Температура в Україні коливатиметься від 7° морозу вночі до 15° тепла вдень. Про це повідомив Український гідрометеорол...