Луценко розповів, коли буде оголошено про підозру чиновникам з Одеського міськвиконкому через пожежу у таборі "Вікторія"

Наступного тижня відповідні підозри буде вручено й запобіжні заходи буде обрано.
Пожежа у таборі "Вікторія". Фото: Думська.

Наступного тижня прокуратура планує оголосити про підозру чиновникам міського виконавчого комітету Одеси у справі про пожежу в дитячому таборі "Вікторія", унаслідок якої загинуло троє дітей. Про це в ефірі каналу "1+1" сказав генпрокурор України Юрій Луценко, передають Патріоти України.

"Вважаємо, що очевидною була вина директора й виховательки, яка офіційно відповідала за протипожежну безпеку. Саме тому їх затримали буквально в першу добу. Наступного тижня в нас є підстави оголосити про підозру керівним особам з Одеського міськвиконкому, які відповідають за ці питання. Наступного тижня відповідні підозри буде вручено й запобіжні заходи буде обрано", – сказав Луценко.

Увечері 15 вересня в дитячому таборі "Вікторія" на вулиці Дача Ковалевського в Одесі спалахнула пожежа. У таборі перебувало 150 дітей, 42 з них – у корпусі, що палав. Загинуло три дівчинки: Анастасія Кулініч, Софія Мазур та Сніжана Арпентій. Вони жили в таборі в одній кімнаті.

Поліція Одеської області відкрила кримінальне провадження за фактом пожежі за статтею про порушення норм пожежної безпеки. 18 вересня директора табору "Вікторія" Петроса Саркісяна заарештували без права застави. Цього самого дня на два місяці без права застави заарештували виховательку дитячого табору.

Вбила рідкісна хвороба: Відомий український футболіст помер у 45 років (фото)

неділя, 28 травень 2023, 12:27

На 46-му році життя після тривалої боротьби з невиліковною хворобою помер колишній футболіст запорізького "Металурга", "Чорноморця" та "Оболоні" Дмитро Каряка, повідомили на його сторінці у Facebook ексодноклубники гравця, передають Патріоти України. Щ...

Укргідрометцентр уточнив прогноз погоди на неділю, 9 квітня

неділя, 9 квітень 2023, 5:55

У неділю, 9 квітня, погода буде хмарною з проясненнями. У переважній частині країни практично весь день дощитиме, подекуди з грозою. Температура в Україні коливатиметься від 7° морозу вночі до 15° тепла вдень. Про це повідомив Український гідрометеорол...