Мали попередити і відкрити вогонь: Прокуратура затримала керівника і вартового одеської в/ч, які не протидіяли рейдерському захопленню

Санкція статті для часового - до 5 років позбавлення волі, для командира, який скоїв службову недбалість - до 7 років позбавлення волі.

Анатолій Матіос. Фото: 112 Україна.

Прокуратура затримала виконуючого обов'язки командира військової частини, яка раніше піддалася спробі рейдерського захоплення. Про це повідомив головний військовий прокурор Анатолій Матіос на брифінгу, передають Патріоти України із посиланням на 112 Україна.

Зазначається, що військового затримали за підозрою в нереагуванні на захоплення військової частини. За словами Матіоса, затриманий також військовослужбовець за контрактом, який знаходився в добовому чергуванні, але порушив статутні правила патрулювання і не вжив заходів по відношенню до осіб, що проникли на територію.

"Зараз оголошені підозри, обидва затриманих доставлено до районного суду Одеси для обрання запобіжного заходу. Санкція статті для часового - до 5 років позбавлення волі, для командира, який скоїв службову недбалість - до 7 років позбавлення волі", - резюмував військовий прокурор.

Нагадаємо, 29 жовтня, командування військово-повітряних сил ЗСУ заявило, що близько 40 невідомих у масках здійснили спробу рейдерського захоплення території військового об'єкта в Одесі, який є власністю Міноборони України. В одеській поліції це спростували. Пізніше військова прокуратура Південного регіону України розпочала досудове розслідування за даним фактом.

Вбила рідкісна хвороба: Відомий український футболіст помер у 45 років (фото)

неділя, 28 травень 2023, 12:27

На 46-му році життя після тривалої боротьби з невиліковною хворобою помер колишній футболіст запорізького "Металурга", "Чорноморця" та "Оболоні" Дмитро Каряка, повідомили на його сторінці у Facebook ексодноклубники гравця, передають Патріоти України. Щ...

Укргідрометцентр уточнив прогноз погоди на неділю, 9 квітня

неділя, 9 квітень 2023, 5:55

У неділю, 9 квітня, погода буде хмарною з проясненнями. У переважній частині країни практично весь день дощитиме, подекуди з грозою. Температура в Україні коливатиметься від 7° морозу вночі до 15° тепла вдень. Про це повідомив Український гідрометеорол...