Мародери та окупанти: Росія готує вкрадений в України корабель для відправки в Сирію (фотофакт)

"Костянтина Ольшанського, якого захопили під час анексії, вже перефарбували, однак на кораблі немає ще ні назви, ні номера.

Український десантний корабель "Костянтин Ольшанський" до анексії. Фото:dt.ua

Росія ремонтує захоплений в України під час анексії Криму великий десантний корабель "Костянтин Ольшанський" з метою його подальшого використання. Про це повідомляють джерела в Генштабі ЗСУ, інформують Патріоти України з посиланням на Думская.нет.

Ще в минулому році корабель пофарбували в кольори ВМФ РФ, зараз його активно ремонтують, відновлюючи, в тому числі, два дизельні двигуни, один з яких не працював ще до окупації Криму, а другий пошкодив екіпаж. Сформована нова команда.

"Очевидно, у ВМФ агресора не вистачає бойових кораблів для доставки вантажів, військовослужбовців та іншого обладнання до Сирії. Разом з тим, за міжнародними нормами, корабель залишається у власності України, тому прохід його через чорноморські протоки буде пов'язаний з відомими проблемами.

Втім, росіяни можуть замаскувати "Ольшанський" під будь-який інший свій БДК. Для цього досить нанести на борт інший номер і поміняти табличку з назвою", - відзначило джерело в Генштабі.

Відзначається, що також Росія може використовувати "Костянтина Ольшанського" тільки в Чорному морі, наприклад, для здійснення десантної операції на українському узбережжі.

Також ЗМІ опублікували фотографії корабля до і після перефарбовування. Як видно з останньої світлини, зараз корабель без імені і номера.

Вбила рідкісна хвороба: Відомий український футболіст помер у 45 років (фото)

неділя, 28 травень 2023, 12:27

На 46-му році життя після тривалої боротьби з невиліковною хворобою помер колишній футболіст запорізького "Металурга", "Чорноморця" та "Оболоні" Дмитро Каряка, повідомили на його сторінці у Facebook ексодноклубники гравця, передають Патріоти України. Щ...

Укргідрометцентр уточнив прогноз погоди на неділю, 9 квітня

неділя, 9 квітень 2023, 5:55

У неділю, 9 квітня, погода буде хмарною з проясненнями. У переважній частині країни практично весь день дощитиме, подекуди з грозою. Температура в Україні коливатиметься від 7° морозу вночі до 15° тепла вдень. Про це повідомив Український гідрометеорол...