Мародери: Терористи Гіві почали розбирати на металобрухт донецький аеропорт

Російські бойовики вже вивезли на територію РФ обладнання великої кількості промислових підприємств, у тому числі оборонно-промислового комплексу.

Донецький аеропорт. Фото: odessa-tour.od.ua.

Терористи так званого "11-го полку 1-го армійського корпусу "ДНР" і "батальйону "Сомалі", очолюваного Гіві, вирізують метал в донецькому аеропорту. Про це заявив керівник Антитерористичного центру при СБУ Віталій Маліков, повідомляють Патріоти України з посиланням на ZN.UA.

Таким чином, бойовики займаються мародерством, грабежами, "кришуванням" бізнесу, тіньовим видобутком і постачанням в Російську Федерацію вугілля, металобрухту та іншими злочинами. "Наприклад, члени "батальйону "Сомалі", очолюваного довіреною особою лідера "ДНР" Олександра Захарченка Михайлом Толстих, і "11-го полку 1-го армійського корпусу "ДНР" займаються вирізкою металу на промислових підприємствах і демонтажем металевих конструкцій аеропорту Донецька", - сказав Маліков.

За інформацією голови АТЦ, ватажки бойовиків найбільше "заробляють" саме на металобрухті і розкраданні майна підприємств. "Вони вже вивезли на територію РФ обладнання великої кількості промислових підприємств, у тому числі оборонно-промислового комплексу. Зокрема, йдеться про ВАТ "Краснодонський завод "Юність", ЗАТ "Луганський патронний завод", ВАТ "Луганський електромашинобудівний завод", ДАХК "Топаз", ВАТ "Луганськтепловоз", Луганський авіаційний ремонтний завод, Сніжнянський машинобудівнийому заводі та інші", - підкреслив Маліков.

На металобрухт терористи здають також обладнання з вугільних шахт. "Вони їх відкопують і починають пиляти. За нашою інформацією, спочатку вони взяли те, що було зверху, а тепер залізли, скажімо так,"на рівень нижче горизонту". В даний час з 51 шахти "ДНР" функціонує тільки 14, а 37 повністю фізично ліквідовані. На території, підконтрольній "ЛНР", на кінець грудня 2015 року було заплановано ліквідувати чотири шахти ДП "Донбасантрацит" і шість шахт ДП "Луганськвугілля", - заявив Маліков.

Вбила рідкісна хвороба: Відомий український футболіст помер у 45 років (фото)

неділя, 28 травень 2023, 12:27

На 46-му році життя після тривалої боротьби з невиліковною хворобою помер колишній футболіст запорізького "Металурга", "Чорноморця" та "Оболоні" Дмитро Каряка, повідомили на його сторінці у Facebook ексодноклубники гравця, передають Патріоти України. Щ...

Укргідрометцентр уточнив прогноз погоди на неділю, 9 квітня

неділя, 9 квітень 2023, 5:55

У неділю, 9 квітня, погода буде хмарною з проясненнями. У переважній частині країни практично весь день дощитиме, подекуди з грозою. Температура в Україні коливатиметься від 7° морозу вночі до 15° тепла вдень. Про це повідомив Український гідрометеорол...