Матіос "привітав" генералів, котрі на 17 років "забули" в порту десятки тисяч боєприпасів на 7 000 000 000

Тепер українська армія не купуватиме дефіцитні патрони 7,62 і 14,5 мм за ринковими цінами​.

Анатолій Матіос. Фото: 112 Україна.

Арсенал боєприпасів для Ефіопії вартістю понад 7 млрд грн, який зберігався 17 років на території ДП "Ольвія" в Миколаєві повернуто українській армії. Як повідомив головний військовий прокурор України Анатолій Матіос, боєзапас безпідставно зберігався на складах порту з 2000 року після невиконання ГК Укрспецекспорт зовнішньоекономічного контракту з Республікою Ефіопія, передають Патріоти України із посиланням на Факти.

"Ми повернули нашій армії патронів і снарядів на 7,3 млрд грн. Не як чумаки, а як військові прокурори. Трійка патріотів України (судді Окружного адміністративного суду м. Києва Федорчук, Качура і Келеберда), розглянувши позов військового прокурора Київського гарнізону Центрального регіону ім'ям України прийняли рішення, що Міністерство оборони України зобов'язано забезпечити повернення військового майна (17843 ящиків патронів до стрілецької зброї калібру 7, 62 мм, 1780 ящиків артилерійських снарядів калібру до 100 мм протитанкової гармати МТ-12 "Рапіра" і 12500 ящиків патронів калібру 14,5 мм до танкового кулемета КПВТ). Тепер українська армія не купуватиме дефіцитні патрони 7,62 і 14,5 мм за ринковими цінами", - заявив він.

Матіос також подякував за виявлену державницьку позицію міністру оборони Степану Полтораку. Але в той же час він передав окремий привіт генералам і полковникам, які під носом не бачили і дозволили списати на продаж цей боєздатний скарб.

Вбила рідкісна хвороба: Відомий український футболіст помер у 45 років (фото)

неділя, 28 травень 2023, 12:27

На 46-му році життя після тривалої боротьби з невиліковною хворобою помер колишній футболіст запорізького "Металурга", "Чорноморця" та "Оболоні" Дмитро Каряка, повідомили на його сторінці у Facebook ексодноклубники гравця, передають Патріоти України. Щ...

Укргідрометцентр уточнив прогноз погоди на неділю, 9 квітня

неділя, 9 квітень 2023, 5:55

У неділю, 9 квітня, погода буде хмарною з проясненнями. У переважній частині країни практично весь день дощитиме, подекуди з грозою. Температура в Україні коливатиметься від 7° морозу вночі до 15° тепла вдень. Про це повідомив Український гідрометеорол...