"Мауглі та його Багіра?": "Не хочу воювати за макарони, хочу стріляти з міномета", - СБУ виклала діалог "героїв ополчення" (аудіо)

СБУ оприлюднила запис розмови рядового бойовика з його кураторкою "Багірою".

Терористи "ЛНР". Фото: bykvu.com.

У Лисичанську Луганської області суд визнав винним бойовика з бригади "Привид". Сепаратист співпрацював з проросійськими бандформуваннями і "зливав" своїм кураторам інформацію про проукраїнськи налаштованих жителів міста. Про це повідомляють Патріоти України з посиланням на прес-службу СБУ.

Бойовика затримала Служба безпеки України в лютому 2015 року в Привіллі, з травня по липень 2014 року він зі зброєю в руках чергував на блокпостах бойовиків в окупованому Лисичанську. Коли місто звільнили сили АТО, він за вказівкою своїх бригадирів залишився в Лисичанську і вів підривну діяльність, збирав дані про городян, що підтримують Україну.

Куратором бойовика була ополченка на прізвисько "Багіра". Їй він передавав інформацію про патріотично налаштованих жителів Лисичанська, дислокації і маршрути пересування сил антитерористичної операції. Бойовику наказували складати поіменні списки патріотів, із зазначенням їхніх адрес, номерів будинків і квартир.

СБУ оприлюднила запис однієї з розмов бойовика з "Багірою", в якій він завив, що йому набридло воювати за макарони. Також в розмові звучала критика на адресу вбитого бригадира "Примари" Олексія Мозгового, у якого учасники розмови числяться, як безвісти зниклі. "У мене до нього зникла довіра", - говорить один з учасників діалогу. Більш того, "Багіра" заявила, що хоче вивчитися на коригувальника, і стріляти з мінометів, без "діла" їй набридло сидіти.

Вбила рідкісна хвороба: Відомий український футболіст помер у 45 років (фото)

неділя, 28 травень 2023, 12:27

На 46-му році життя після тривалої боротьби з невиліковною хворобою помер колишній футболіст запорізького "Металурга", "Чорноморця" та "Оболоні" Дмитро Каряка, повідомили на його сторінці у Facebook ексодноклубники гравця, передають Патріоти України. Щ...

Укргідрометцентр уточнив прогноз погоди на неділю, 9 квітня

неділя, 9 квітень 2023, 5:55

У неділю, 9 квітня, погода буде хмарною з проясненнями. У переважній частині країни практично весь день дощитиме, подекуди з грозою. Температура в Україні коливатиметься від 7° морозу вночі до 15° тепла вдень. Про це повідомив Український гідрометеорол...