"Мясо после акции рассчитать нужно": СБУ опублікувала листування агентів російських спецслужб (фото, відео)

Організацією одеської «акції протесту» зайнявся відомий правоохоронцям лідер радикальної громадської організації «Наждак» Микола Дульський, який «засвітився» під час заходу з перекриттям траси «Львів-Рава-Руська».

Затримані організатори провокацій. Фото: прес-служба СБУ.

Співробітники Служби безпеки України припинили в Одесі провокацію російських спецслужб, організовану на міжнаціональному грунті. Про це на брифінгу повідомили начальник Апарату Голови СБУ Олександр Ткачук та начальник Департаменту захисту національної державності СБУ Віктор Кононенко, передають Патріоти України.

«Ми викрили першу з низки запланованих провокацій щодо однієї з національних меншин в Одеській області», – підкреслив Олександр Ткачук. Він зазначив, що такі спроби раніше фіксувалися СБУ в Західній Україні. Почерк російських спецслужб незмінний – проплачений акт вандалізму або диверсія проти історичних пам’ятників або установ національних меншин.

Надалі організується фейкова протестна акція, в якій не бере участь жоден представник національної меншини. «СБ України задокументувала, що одні й ті ж люди, за вказівкою Кремля, організовують ці провокації в різних регіонах України», – підкреслив начальник Апарату Голови СБУ.

Організацією одеської «акції протесту» зайнявся відомий правоохоронцям лідер радикальної громадської організації «Наждак» Микола Дульський, який «засвітився» під час заходу з перекриттям траси «Львів-Рава-Руська». «Служба зафіксувала його листування з координатором провокації, який прибув до Одеси з Харкова», – зазначив Олександр Ткачук.

За задумом російських спецслужб учасники «протесту» повинні були пройти в Одесі ходою від пам’ятника поетові Хрісто Ботєву в консульство Болгарії. Таким чином вони висловлювали протест проти нібито утисків етнічних болгар в Україні. «Маніфестантам», яких загітували за десять доларів кожен, роздали провокаційні плакати.

За інформацією СБ України, це повинна була бути перша в Одеській області акція по ряду запланованих російськими спецслужбами провокацій. Акцент зроблений на Одесі, але плануються подібні «вистави», зокрема, в Харкові, Херсоні та Миколаєві. «Ми знаємо, що головні провокації Кремль запланував на першу половину травня», – зазначив Олександр Ткачук.

Вбила рідкісна хвороба: Відомий український футболіст помер у 45 років (фото)

неділя, 28 травень 2023, 12:27

На 46-му році життя після тривалої боротьби з невиліковною хворобою помер колишній футболіст запорізького "Металурга", "Чорноморця" та "Оболоні" Дмитро Каряка, повідомили на його сторінці у Facebook ексодноклубники гравця, передають Патріоти України. Щ...

Укргідрометцентр уточнив прогноз погоди на неділю, 9 квітня

неділя, 9 квітень 2023, 5:55

У неділю, 9 квітня, погода буде хмарною з проясненнями. У переважній частині країни практично весь день дощитиме, подекуди з грозою. Температура в Україні коливатиметься від 7° морозу вночі до 15° тепла вдень. Про це повідомив Український гідрометеорол...