"Многоходовочка" Путіна: У Росії відбудуться антитерористичні мітинги "на прохання трудящих"

У підсумку вийде гарна телекартинка, яку можна буде пустити по центральних телеканалах, показуючи, що в боротьбі проти тероризму суспільство об'єдналося навколо чинної влади. А отже, недавні вуличні успіхи опозиціонерів нічого не варті.

Розгін антикорупційних мітингів у РФ. Ілюстрація:Еспресо.TV

У регіонах Росії повним ходом йде підготовка до антитерористичних мітингів, які відбудуться в суботу. У Москві і Санкт-Петербурзі заходи пройдуть вже сьогодні. Мерія столиці РФ погодила акцію на Манежній площі. Про це пише Коммерсантъ, передають Патріоти України.

ЗМІ відзначають, що Кремль відхрестився від організації мітингів. А в Держдумі заявляють, що ніякого загвинчування гайок не буде. Перший заступник голови департаменту регіональної безпеки Москви Василь Олійник повідомив виданню, що, незважаючи на вимоги законодавства (повідомлення про проведення мітингу подається за 10-15 днів до дати проведення), мітинг на Манежній був узгоджений з мерією, а "ГУВС безпосередньо забезпечить охорону громадського порядку і безпеку".

Голова МФП Михайло Антонцев сказав виданню, що акція "Пітер, ми з тобою" розпочнеться о 17 годині, "збір буде на Манежній площі і площі Революції". Також акції пройдуть у Санкт-Петербурзі й Казані. В інших містах акції, як і планувалося, пройдуть у суботу, 8 квітня.

"Губернаторам вже дзвонять і ставлять завдання зганяти туди весь народ",- розповів виданню співрозмовник, близький до апарату уряду. Раніше ідею проводити такі мітинги розкритикували експерти і опозиціонери. Так, екс-співробітник АП, політтехнолог Андрій Колядин зазначив, що "будь-яка примусовість у законний вихідний принижує гідність бюджетника", а голова "Яблука" Емілія Слабунова назвала бажання "провести за ініціативою зверху" мітинги проти тероризму "ідеєю сумнівної законності".

Кремль за традицією відхрестився від організації подібних заходів, пише "Независимая газета". Точно так само було і в 2012 році, коли в піку протестів опозиції теж збиралися багатотисячні мітинги прихильників влади, організаторами яких були різного роду структури, які відгукнулись на "прохання трудящих". І зараз десь мітинги заявляє "Молода гвардія "Єдиної Росії"", а, до прикладу, в Тамбові - Російські студентські загони, в Красноярську - "Бойове братство".

У підсумку вийде гарна телекартинка, яку можна буде пустити по центральних телеканалах, показуючи, що в боротьбі проти тероризму суспільство об'єдналося навколо чинної влади. А отже, недавні вуличні успіхи опозиціонерів нічого не варті. Спікер Держдуми В'ячеслав Володін і прес-секретар президента Дмитро Пєсков майже синхронно заявили вчора, що ніякого загвинчування гайок не буде.

Ці заяви пролунали у відповідь на побоювання, що теракт знову буде використаний як привід для обмеження політичних прав громадян. Пєсков зауважив, що і нині діючих антитерористичних законів цілком достатньо. Проте зазвичай завжди, коли після якогось теракту з'являється маса закидів на адресу спецслужб, вони відповідають на них закликом дати їм ще більше повноважень.

Законодавчі зміни вже почалися. У Держдумі підготовлені поправки до Кримінального кодексу, що посилюють відповідальність за вербування до лав терористів аж до довічного позбавлення волі. Вчора ж у першому читанні був прийнятий законопроект, що розширює повноваження співробітників Федеральної служби охорони.

Є ідеї і більш радикальні - вже запропоновано ввести мораторій на протестні мітинги, щоб не розхитувати країну зсередини.

Вбила рідкісна хвороба: Відомий український футболіст помер у 45 років (фото)

неділя, 28 травень 2023, 12:27

На 46-му році життя після тривалої боротьби з невиліковною хворобою помер колишній футболіст запорізького "Металурга", "Чорноморця" та "Оболоні" Дмитро Каряка, повідомили на його сторінці у Facebook ексодноклубники гравця, передають Патріоти України. Щ...

Укргідрометцентр уточнив прогноз погоди на неділю, 9 квітня

неділя, 9 квітень 2023, 5:55

У неділю, 9 квітня, погода буде хмарною з проясненнями. У переважній частині країни практично весь день дощитиме, подекуди з грозою. Температура в Україні коливатиметься від 7° морозу вночі до 15° тепла вдень. Про це повідомив Український гідрометеорол...