Молода команда Черновецького прагне до нових успіхів: Олесик Довгий перейнявся вітчизняним літакобудуванням

За словами Довгого, зміни до законодавства дадуть можливість збільшити продаж продукції літакобудування та розширити ринки збуту.

Олесь Довгий. Фото: Обозреватель.

Реалізація закону щодо розвитку вітчизняного літакобудування, який був підтриманий президентом Петром Порошенком, дозволить залучити вітчизняні та іноземні інвестиції у розробку та модернізацію літаків обсягом 5-10 млрд грн. Про це повідомив один зі співавторів законопроекту народний депутат Олесь Довгий, передають Патріоти України із посиланням на 112.ua.

"У США, Канаді, Бразилії, країнах ЄС існує державна підтримка літакобудування. Україна також входить до зазначеної групи авіаційних держав світу, які володіють повним циклом від розробки до виробництва та експлуатації авіаційної техніки. Проте на сьогодні державна підтримка вітчизняного літакобудування вкрай недостатня. Існує заборона державним авіаційним підприємствам бути засновниками та учасниками суб’єктів підприємницької діяльності, що не сприяє реалізації авіаційних проектів з іноземними партнерами", - підкреслив Олесь Довгий.

Але, за словами Довгого, є зацікавленість потенційних зарубіжних партнерів у веденні спільного бізнесу з українськими літакобудівними компаніями, що мають відповідний тривалий досвід та позитивний імідж на міжнародному авіаційному ринку. "Зміни до законодавства дадуть можливість збільшити продаж продукції літакобудування та розширити ринки збуту продукції за рахунок створення спільних підприємств на території країн-партнерів", - зазначив Олесь Довгий.

Нагадаємо, 2 серпня 2016 року президент України Петро Порошенко підписав закон, що відкриває для українських авіабудівних підприємств нові можливості у сфері співпраці із зарубіжними інвесторами та партнерами. Як повідомляє прес-служба президента, закон № 1475-VІІІ "Про внесення змін у деякі законодавчі акти України щодо створення умов для міжнародної кооперації суб'єктів літакобудування та розвитку вітчизняного літакобудування", підписаний главою держави, був затверджений Верховною Радою 14 липня 2016 року.

Наголошується, що документ спрямований на створення сприятливих умов для розвитку вітчизняного літакобудування та передбачає внесення змін до низки законів, присвячених функціонуванню українських промислових підприємств військового і цивільного значення. "Реалізація закону дозволить підвищити конкурентоспроможність та обсяги виробництва вітчизняної авіаційної техніки, буде сприяти залученню нових технологій та інвестицій в проекти українських підприємств та забезпечить створення нових робочих місць", – наголошується в повідомленні.

Законопроект, співавтором якого є Олесь Довгий, готувався Комітетом з питань національної безпеки і оборони Верховної Ради за участю Комітету з питань транспорту, Комітету з питань бюджету, Комітету з питань запобігання і протидії корупції, Комітету з питань європейської інтеграції.

Вбила рідкісна хвороба: Відомий український футболіст помер у 45 років (фото)

неділя, 28 травень 2023, 12:27

На 46-му році життя після тривалої боротьби з невиліковною хворобою помер колишній футболіст запорізького "Металурга", "Чорноморця" та "Оболоні" Дмитро Каряка, повідомили на його сторінці у Facebook ексодноклубники гравця, передають Патріоти України. Щ...

Укргідрометцентр уточнив прогноз погоди на неділю, 9 квітня

неділя, 9 квітень 2023, 5:55

У неділю, 9 квітня, погода буде хмарною з проясненнями. У переважній частині країни практично весь день дощитиме, подекуди з грозою. Температура в Україні коливатиметься від 7° морозу вночі до 15° тепла вдень. Про це повідомив Український гідрометеорол...