Москаль повідомив, хто винен у підпалі угорського центру в Ужгороді

За словами голови Закарпаття, злочинці - двоє іноземців, які брали участь в бойових діях на Донбасі на боці бойовиків ОРДЛО, вони сповідують ідеологію панславізму під егідою Росії та підтримують політику Путіна .

Геннадій Москаль. Фото:Фокус

Правоохоронці встановили, що офіс Товариства угорської культури Закарпаття в Ужгороді в ніч на 4 лютого намагалися підпалити члени праворадикальної організації з однієї з країн-членів Євросоюзу, які підтримують політику РФ. Про це сьогодні заявив на своєму офіційному сайті голова Закарпаття Геннадій Москаль, передають Патріоти України.

Як повідомляє прес-служба політика, він заявив це в присутності керівництва Генконсульства Угорщини і самого культурного центру.

"Злочинці - іноземці, це двоє молодих хлопців з праворадикальної організації однієї з країн Євросоюзу. Відразу можу сказати, що це не громадяни Угорщини. Члени цієї організації брали участь в бойових діях на Донбасі на боці бойовиків так званих "ЛНР" і "ДНР", вони сповідують ідеологію панславізму під егідою Росії, підтримують політику Путіна і тісно контактують з російськими правими Лимонова (лідер російської прокремлівської партії Інша Росія Едуард Лімонов, - ред.)", - сказав Москаль.

За його словами, співробітники СБУ ідентифікували цих людей завдяки записам камер відеоспостереження. Встановлено імена, адреси і паспортні дані зловмисників, в якому хостелі вони проживали, на який автозаправній станції купували пальне для підпалу, коли перетнули кордон з Україною, зазначив очільник області.

Москаль розповів, що іноземці в'їхали в Закарпаття напередодні скоєння злочину через пункт пропуску "Ужгород" на словацько-українському кордоні. За його словами, вони зробили дві спроби підпалу, перша з яких здалася їм невдалою. Після цього вони нібито залишили територію України через той же ПП "Ужгород".

"Обом іноземцям заочно буде оголошено підозру, після чого їх оголосять в міжнародний розшук. Для нас важливо, щоб злочинці були притягнуті до відповідальності і засуджені", - сказав Москаль.

Вбила рідкісна хвороба: Відомий український футболіст помер у 45 років (фото)

неділя, 28 травень 2023, 12:27

На 46-му році життя після тривалої боротьби з невиліковною хворобою помер колишній футболіст запорізького "Металурга", "Чорноморця" та "Оболоні" Дмитро Каряка, повідомили на його сторінці у Facebook ексодноклубники гравця, передають Патріоти України. Щ...

Укргідрометцентр уточнив прогноз погоди на неділю, 9 квітня

неділя, 9 квітень 2023, 5:55

У неділю, 9 квітня, погода буде хмарною з проясненнями. У переважній частині країни практично весь день дощитиме, подекуди з грозою. Температура в Україні коливатиметься від 7° морозу вночі до 15° тепла вдень. Про це повідомив Український гідрометеорол...