Москва може вдесятеро збільшити свій контингент в Білорусі: Полторак оцінив загрозу для України від маневрів "Захід-2017"

Росія заявила про участь в навчаннях "Захід-2017" 13 тисяч військових, але в Україні вважають, що до маневрів можуть залучити понад 100 тисяч військовослужбовців.
Степан Полторак. Фото: InfoResist.

Російська Федерація вже не вперше проводить масштабні навчання, називаючи їх плановими, але Україна, яка пам'ятає досвід Грузії, підтримує бойову готовність на випадок повномасштабної агресії РФ, виключати яку не можна. Про це йдеться в інтерв'ю міністра оборони України Степана Полторака для видання "Тверезий погляд", передають Патріоти України.

"Росія щорічно проводить масштабні навчання, офіційно заявляючи: вони планові і такі, які не загрожують будь-якій державі. Втім, як показує досвід, це не відповідає дійсності. Крім демонстрації сили, навчання такого розмаху цілком можуть служити прикриттям розгортання ударних угруповань військ РФ, розосередження засобів ураження і запасів матеріальних ресурсів на операційних напрямках і обробки варіантів застосування таких сил. Ми добре пам'ятаємо, як російські війська, залучені в маневри "Кавказ-2008", не повернулися з полігонів і почали агресію проти Грузії", - зазначив міністр.

Він підкреслив, що Росія заявила про участь в навчаннях "Захід-2017" 13 тисяч військових, але в Україні вважають, що до маневрів можуть залучити понад 100 тисяч військовослужбовців. "До того ж РФ перекинула авіацію, яка задіяна в навчаннях раніше запланованих термінів. Це створює загрозу Україні і іншим країнам Європи. Ми відстежуємо ситуацію і знаємо про пересування російських військ уздовж українського кордону. Ми підтримуємо високу бойову готовність, щоб у разі необхідності адекватно відреагувати на небезпеку", - підкреслив Полторак.

Ексчиновник Нацполіції, який скандалив у ресторані Goodwine, засвітився у компанії нардепа Тищенка (фото)

середа, 24 квітень 2024, 20:17

Експрацівник департаменту стратегічних розслідувань Нацполіції України Віталій Манасян засвітився у компанії нардепа Миколи Тищенка. Про це свідчить світлина, опублікована журналістом «Української правди» Михайлом Ткачом, передають Патріоти України. «Н...

Вбила рідкісна хвороба: Відомий український футболіст помер у 45 років (фото)

неділя, 28 травень 2023, 12:27

На 46-му році життя після тривалої боротьби з невиліковною хворобою помер колишній футболіст запорізького "Металурга", "Чорноморця" та "Оболоні" Дмитро Каряка, повідомили на його сторінці у Facebook ексодноклубники гравця, передають Патріоти України. Щ...