Може стати всесвітньою принадою: У ставці Гітлера "Вервольф" на Вінниччині відкриють музей

До створення музею підійшли креативно. Зал поділили на дві частини: біла - це перемога, а чорна - війна.

Ставка Гітлера "Вервольф". Фото: vinnytsia-museum.in.ua.

Ставка Гітлера "Вервольф" неподалік Вінниці давно викликає інтерес як українців, так і гостей з-за кордону. Щоб розкрити таємниці ставки, у липні 2011 року створили Історико-меморіальний комплекс пам'яті жертв фашизму як філію Вінницького обласного краєзнавчого музею. Про це повідомляють Патріоти України з посиланням на Вінниця Інфо.

Завідувач комплексу Сергій Гареник розповів, що експозиції музею планують часто оновлювати. "Музей будують з 2011 року. Офіційного відкриття не було, бо не закінчили роботи з електрообладнання. Експонати музейного павільйону - це лише частина того, що могли виставити. Їх небагато. Коли ми створювали комплекс, то розуміли - людям цікава територія. А в цьому невеликому комплексі розмістимо експонати, що нам дарують. Люди почали передавати речі. Більшість подарували музею безкоштовно. Експозиції змінюватимуться", - каже Сергій Гареник.

Коли закінчаться ремонтні роботи й облаштування музейного павільйону, поки що невідомо. Ставка Гітлера для відвідувачів працює у звичному режимі. Уздовж екскурсійного маршруту встановлені інформаційні стенди з фотографіями.

До створення музю підійшли креативно. Зал поділили на дві частини: біла - це перемога, а чорна - війна. Павільйон має експозиційну залу, кабінети для працівників та приміщення для повноцінного обслуговування відвідувачів. Новостворений музей розповідає про історію окупації області та злочини німецько-румунських армій, а також спротив населення.

Вбила рідкісна хвороба: Відомий український футболіст помер у 45 років (фото)

неділя, 28 травень 2023, 12:27

На 46-му році життя після тривалої боротьби з невиліковною хворобою помер колишній футболіст запорізького "Металурга", "Чорноморця" та "Оболоні" Дмитро Каряка, повідомили на його сторінці у Facebook ексодноклубники гравця, передають Патріоти України. Щ...

Укргідрометцентр уточнив прогноз погоди на неділю, 9 квітня

неділя, 9 квітень 2023, 5:55

У неділю, 9 квітня, погода буде хмарною з проясненнями. У переважній частині країни практично весь день дощитиме, подекуди з грозою. Температура в Україні коливатиметься від 7° морозу вночі до 15° тепла вдень. Про це повідомив Український гідрометеорол...