Ми не маємо права це забороняти: У Міносвіти прокоментували скандал з українськими школярами в РФ

Відомство звернулося з цього приводу до відповідних служб, зокрема до СБУ, щоб вони дали правову оцінку цьому випадку.

Російський центр науки та культури. Фото:http://www.pravda.com.ua/

У Міністерстві освіти і науки заявляють, що не мають права забороняти українським школярам їздити до країни-агресора. Про це повідомив журналістам 17 серпня заступник міністра освіти і науки України Павло Хобзей, передають Патріоти України з посиланням на Українську правду.

"Зараз канікули, вчителі у відпустках. Коли відбуваються ці поїздки - ми дізналися про одну і сподіваємось, що інших немає – ми не можемо сказати, що громадяни України не відвідують Росію, кордон не є закритим, і ми не можемо і не маємо права забороняти такі поїздки, тому що це відбувається поза освітньою системою, це відбувається за домовленістю з батьками, і батьки приймають те чи інше рішення", - пояснив він.

За словами Хобзея, Міносвіти звернулося з цього приводу до відповідних служб, зокрема до СБУ, щоб вони дали правову оцінку цьому випадку.

Заступник міністра повідомив, що МОН з'ясувало особу української вчительки, яка повезла дітей до Росії.

"Це - пані Новикова. Вона працює в одній з київських шкіл, давно працює викладачем російської мови. Вона має неповне навантаження", - розповів він.

За словами чиновника, дирекція школи, де працює Новикова, "нічого поганого про неї не каже", її називають гарним викладачем, який "сумлінно виконує свої обов'язки".

Хобзей сказав, що міністерство намагалося зв'язатися з вчителькою, але не змогло. "Напевно, вона зараз перебуває разом з дітьми (у Росії – ред.). Коли повернеться, ми спробуємо все з'ясувати", - зазначив він.

Як повідомлялося раніше, 12 серпня київське відділення Російського центру науки та культури заявило, що відправило близько 70 учнів українських шкіл до Москви та Санкт-Петербурга для участі у навчально-освітній програмі Росспівробітництва "Здрастуй, Росія!".

Голова СБУ Василь Грицак 17 серпня заявив, що йому нічого не відомо про вивезення групи українських школярів до Росії.

Вбила рідкісна хвороба: Відомий український футболіст помер у 45 років (фото)

неділя, 28 травень 2023, 12:27

На 46-му році життя після тривалої боротьби з невиліковною хворобою помер колишній футболіст запорізького "Металурга", "Чорноморця" та "Оболоні" Дмитро Каряка, повідомили на його сторінці у Facebook ексодноклубники гравця, передають Патріоти України. Щ...

Укргідрометцентр уточнив прогноз погоди на неділю, 9 квітня

неділя, 9 квітень 2023, 5:55

У неділю, 9 квітня, погода буде хмарною з проясненнями. У переважній частині країни практично весь день дощитиме, подекуди з грозою. Температура в Україні коливатиметься від 7° морозу вночі до 15° тепла вдень. Про це повідомив Український гідрометеорол...