"Ми нікому не обіцяли забезпечувати якусь безпеку" - представник "ЛНР" обурився на претензії місії ОБСЄ

Владислав Дейнего не задоволений тим, що співробітники спостережної місії постійно скаржаться, що бойовики не забезпечують їм безпеку для моніторингу ситуації в районах на Донбасі, де здійснили "розведення" сторін.

Ілюстрація:rian.com.ua

Представник терористичної організації "ЛНР" Владислав Дейнего заявив, що бойовики не "обіцяли" забезпечувати безпеку співробітників Спеціальної моніторингової місії ОБСЄ, які працюють на Донбасі.Про це представник "ЛНР" заявив на прес-конференції в Москві, передають Патріоти України з посиланням на УНІАН.

Зокрема, Дейнего обурився з приводу того, що співробітники СММ ОБСЄ постійно скаржаться, що бойовики не забезпечують їм безпеку для моніторингу ситуації в районах на Донбасі, де здійснили "розведення" сторін.

"Така претензія абсурдна, суть цих претензій виходять за рамки розумного", - сказав він. За словами Дейнего, в ОБСЄ вважають, що бойовики повинні забезпечити їм безпеку, незважаючи на те, що вони відійшли на нові позиції.

Дейнего заявив, що йому не зрозумілі постійні згадки в звітах ОБСЄ про те, що бойовики обмежують спостерігачам місії свободу пересування. "Вони скаржаться на те, що побачили табличку "міни", у нас дійсно деякі ділянки стоять, тому що не проведено суцільне розмінування.

Ці ділянки з точки зору господарського навантаження сенсу для нас не мають, тому ми позначили, що тут пересуватися небезпечно", - сказав він і додав, що це не означає, що спостерігачів СММ ОБСЄ обмежують у пересуванні.

Дейнего зазначив, що за запитом бойовики готові перевірити на наявність мін будь-яку зазначену "стежку". "У звітах ОБСЄ періодично ця інформація присутня, що "республіки" не сприяють забезпеченню безпеки співробітників ОБСЄ. Почнемо з простого - ми нікому не обіцяли забезпечувати якусь безпеку", - підкреслив він.

Вбила рідкісна хвороба: Відомий український футболіст помер у 45 років (фото)

неділя, 28 травень 2023, 12:27

На 46-му році життя після тривалої боротьби з невиліковною хворобою помер колишній футболіст запорізького "Металурга", "Чорноморця" та "Оболоні" Дмитро Каряка, повідомили на його сторінці у Facebook ексодноклубники гравця, передають Патріоти України. Щ...

Укргідрометцентр уточнив прогноз погоди на неділю, 9 квітня

неділя, 9 квітень 2023, 5:55

У неділю, 9 квітня, погода буде хмарною з проясненнями. У переважній частині країни практично весь день дощитиме, подекуди з грозою. Температура в Україні коливатиметься від 7° морозу вночі до 15° тепла вдень. Про це повідомив Український гідрометеорол...