"Ми перемогли, але ще не повністю", - Тука про відновлення поставок вугілля з окупованого Донбасу

Розмови про те, що відновлення постачань вугілля із зони АТО є частиною "договорняків" з Москвою, заступник міністра назвав "зрадофілією".

Георгій Тука. Фото:ru.slovoidilo.uaРозмови про те, що відновлення постачань вугілля із зони АТО є частиною "договорняків з Москвою", ведуть люди, які не володіють інформацією, або відверті популісти. Про це заявив в коментарі виданню Гордон заступник міністра з питань окупованих територій Георгій Тука, інформують Патріоти України.

"З моєї точки зору, це (відновлення поставок вугілля із зони АТО. -ред) правильно. З огляду на те, що вугілля на Криворізькій тепловій електростанції залишалося на два дні, а на Вуглегірській ТЕС - на 5-7 днів, ми могли цілком реально з вихідних отримати віялові відключення по всій країні. І тому я вважаю, що ми перемогли. Але поки не повністю", - зазначив він.

За словами Туки, мова йде про відновлення поставок вугілля з шахт компанії ДТЕК, що належить бізнесменові Рінату Ахметову.

"Це вугілля з шахт ДТЕК. І ДТЕК зі своїх шахт на свої ж ТЕС перевозить вугілля. Ніяких дозволів у окупаційної "влади" вони не питають. Чи є якісь домовленості у ДТЕК? Можливо і є, але декларативно Володимирська (на вулиці Володимирській в Києві знаходиться офіс Фонду Ахметова. - ред.) все тримає під контролем. Зараз ходить 16 вагонів. Це мало, але це вже не так катастрофічно. І навіть якщо зараз ці ує*ани почнуть говорити про націоналізацію і іншу маячню, ми протримаємося", - запевнив він.

При цьому Тука назвав розмови про те, що відновлення постачань вугілля із зони АТО є частиною "договорняків" з Москвою, "зрадофілією".

"Розмови про те, що це договірняк з Москвою, - це з області "зрадофілії". Я нею не страждав і не страждаю. Це пишуть люди на емоціях, які взагалі не володіють інформацією і не здатні до її аналізу. Або відверті популісти, які волають "треба зробити атомну бомбу" ... як ніби наявність атомної бомби колись когось від чогось врятувало", - зазначив заступник міністра.

"Добре тицяти клаву компа, сидячи в приміщенні з кондиціонером, маючи працюючий холодильник, воду в крані та каналізації, і говорити про те, що я готовий постраждати, аби не було гівна. А насправді коли - не дай Бог - відбудеться відключення електроенергії, не буде ні продуктів, не працюватимуть ні заправні станції для автомобілів, ні насосні станції для води, гівно будемо носити в кульочках ... це все маячня", - додав він.

При цьому Тука підкреслив, що "давним-давно потрібно було шукати альтернативу поставкам вугілля".

"За це я трьома руками "за". Нам потрібно переводити ТЕС з тих марок вугілля, які є тільки на Донбасі, на ті марки вугілля, яких навалом у Західній Україні. А ми зараз там шахти зупиняємо ..." - підсумував він.

Вбила рідкісна хвороба: Відомий український футболіст помер у 45 років (фото)

неділя, 28 травень 2023, 12:27

На 46-му році життя після тривалої боротьби з невиліковною хворобою помер колишній футболіст запорізького "Металурга", "Чорноморця" та "Оболоні" Дмитро Каряка, повідомили на його сторінці у Facebook ексодноклубники гравця, передають Патріоти України. Щ...

Укргідрометцентр уточнив прогноз погоди на неділю, 9 квітня

неділя, 9 квітень 2023, 5:55

У неділю, 9 квітня, погода буде хмарною з проясненнями. У переважній частині країни практично весь день дощитиме, подекуди з грозою. Температура в Україні коливатиметься від 7° морозу вночі до 15° тепла вдень. Про це повідомив Український гідрометеорол...