"Ми почали випробовувати летючий Чорнобиль невеликого плану. Це абсолютна безвідповідальність перед людством", - російський авіаексперт (відео)

За словами експерта, Росія хоче знайти і підняти на поверхню ракету з ядерною установкою, яка в листопаді 2017 впала в Баренцове море після невдалого випробування.

Фото:скрін відеоРакета з ядерною установкою в мирний час небезпечна насамперед для країни, у якій її виробили і випробовують. Про це сказав експерт авіакосмічної галузі Вадим Лукашевич, передають Патріоти України.

Він прокоментував повідомлення американського телеканалу CNBC про невдале випробування російської ракети, яка впала в Баренцове море. Із посиланням на джерела в розвідці США CNBC повідомив про чотири випробування ракет із ядерним двигуном у Росії, усі вони нібито закінчилися невдало.

"Навіть у мирних умовах у процесах випробувань, у процесі підтвердження боєготовності, надійності все одно будуть випадки, коли ця техніка буде падати. Ми чудово знаємо, що ракети падають завжди, скрізь і в усіх... І в цьому разі, природно, з урахуванням того, що в нас мирні умови, то це має бути над нашою територією, бо ми ж не можемо дозволити собі, щоб десь там ядерна ракета літала над територіями інших країн. І вона буде падати, що й сталося, якщо вірити американцям у цьому випадку", – сказав Лукашевич.

Він зазначив, що випробування особливо складних ракет тривають по 10 років і більше, і не завжди виріб беруть на озброєння. А ракета з ядерним двигуном не має аналогів у світі, підкреслив експерт.

"Як вона поводитиметься – це велике питання. Але ми повинні чітко розуміти – ми, європейці і взагалі всі, хто живе в Північній півкулі, – що ми почали випробовувати такий летючий Чорнобиль невеликого плану, там, де взагалі Арктика, там дуже тендітна екологія. Це взагалі неприпустимо. Я вважаю, що це абсолютна безвідповідальність не тільки перед своїм народом, але й перед людством, перед історією. Це злочин у моєму розумінні", – заявив Лукашевич.

Вбила рідкісна хвороба: Відомий український футболіст помер у 45 років (фото)

неділя, 28 травень 2023, 12:27

На 46-му році життя після тривалої боротьби з невиліковною хворобою помер колишній футболіст запорізького "Металурга", "Чорноморця" та "Оболоні" Дмитро Каряка, повідомили на його сторінці у Facebook ексодноклубники гравця, передають Патріоти України. Щ...

Укргідрометцентр уточнив прогноз погоди на неділю, 9 квітня

неділя, 9 квітень 2023, 5:55

У неділю, 9 квітня, погода буде хмарною з проясненнями. У переважній частині країни практично весь день дощитиме, подекуди з грозою. Температура в Україні коливатиметься від 7° морозу вночі до 15° тепла вдень. Про це повідомив Український гідрометеорол...