Ми проти “українізації ринку праці”: Польські праворадикали влаштували мітинг (фото)

Учасники «Національно-радикального табору» наголошували, що маніфестація направлена проти діяльності уряду, і не є «направленою проти якогось конкретного народу».

Мітингувальники проти українських заробітчан. Фото: Польське радіо.

Прибічники «Національно-радикального табору» та «Всепольської молоді» протестували перед будинком Канцелярії прем’єр-міністра проти східної імміграційної політики уряду та проти приїздів українців до Польщі. Про це повідомляють Патріоти України із посиланням на Польське Радіо.

На погляд учасників демонстрації настає «українізація польського ринку праці». Учасники протесту заявили, що акція є висловом спротиву щодо східної імміграційної політики уряду Беати Шидло. «На нашу думку це продовження політики Громадянської платформи (…). У 2016 р. до Польщі приїхало понад мільйон українців. На погляд ONR відбувається поступова українізація польського ринку праці», – заявив речник ONR Томаш Каліновський.

За його словами, уряд створює умови, в яких працедавці можуть замінювати польських працівників українцями, які готові працювати за нижчу винагороду. "Внаслідок цього – переконував Каліновський – поляки виїжджають до праці на Захід, зокрема до Німеччини".

Учасники «Національно-радикального табору» наголошували, що маніфестація направлена проти діяльності уряду, і не є «направленою проти якогось конкретного народу». У свою чергу речник «Всепольської молоді» Матеуш Плавський сказав, що «запрошування сюди українців є в інтересі чужих корпорацій, а не в інтересі польського народу». Плавський додав, що найближчим часом «Всепольська молодь» розпочне акцію стеження за «скандальними прикладами, пов’язаними з запрошенням та просуванням української меншини на ринку праці та у вишах» та оприлюднюватиме їх.

Учасники демонстрації тримали прапори «Національно-радикального табору» та «Всепольської молоді» з написами: «Імміграційна політика ПіС випихає поляків за кордон» та «Замість збільшити імміграцію, треба зменшити бюрократію». Маніфестанти вигукували лозунги: «PiS, PO одне лихо», «Гідна праця для поляка».

Перед Канцелярією прем’єра зібралася також контрманіфестація. Її учасники, які виступали з транспарантом «Моєю батьківщиною є гуманність», вигукували: «Польща вільна від фашизму» та «Націоналізм не пройде». Обидві демонстрації розділяли поліцейські.

Вбила рідкісна хвороба: Відомий український футболіст помер у 45 років (фото)

неділя, 28 травень 2023, 12:27

На 46-му році життя після тривалої боротьби з невиліковною хворобою помер колишній футболіст запорізького "Металурга", "Чорноморця" та "Оболоні" Дмитро Каряка, повідомили на його сторінці у Facebook ексодноклубники гравця, передають Патріоти України. Щ...

Укргідрометцентр уточнив прогноз погоди на неділю, 9 квітня

неділя, 9 квітень 2023, 5:55

У неділю, 9 квітня, погода буде хмарною з проясненнями. У переважній частині країни практично весь день дощитиме, подекуди з грозою. Температура в Україні коливатиметься від 7° морозу вночі до 15° тепла вдень. Про це повідомив Український гідрометеорол...