"Ми виконуємо Мінські умови, але поки що ми залишаємося там, де є": Штаб АТО озвучив умову розведення військ на Донбасі

Відведення військ з лінії розмежування може бути лише за умови сталого припинення вогню.

Бойовики "ДНР" б'ють з передмістя Донецька. Фото: Преса України.

Збройні сили України відведуть свої підрозділи від лінії розмежування у зоні проведення антитерористичної операції лише після повного припинення обстрілів. Про це заявив речник прес-центру штабу АТО Іван Ареф’єв. Новину передають Патріоти України.

«Відведення військ з лінії розмежування може бути лише за умови сталого припинення вогню. Важке озброєння ми відвели вже давно. Ми виконуємо Мінські умови, але поки що ми залишаємося там, де залишаємося. Тому що обстріли наших позицій поки не припиняються», — зазначив він.

Свої словами він підтвердив даними від штабу АТО, який за суботу, 24 вересня, зафіксував 11 обстрілів українських позицій бойовиками. Терористи застосували міномети, гранатомети та стрілецьку зброю.

Вбила рідкісна хвороба: Відомий український футболіст помер у 45 років (фото)

неділя, 28 травень 2023, 12:27

На 46-му році життя після тривалої боротьби з невиліковною хворобою помер колишній футболіст запорізького "Металурга", "Чорноморця" та "Оболоні" Дмитро Каряка, повідомили на його сторінці у Facebook ексодноклубники гравця, передають Патріоти України. Щ...

Укргідрометцентр уточнив прогноз погоди на неділю, 9 квітня

неділя, 9 квітень 2023, 5:55

У неділю, 9 квітня, погода буде хмарною з проясненнями. У переважній частині країни практично весь день дощитиме, подекуди з грозою. Температура в Україні коливатиметься від 7° морозу вночі до 15° тепла вдень. Про це повідомив Український гідрометеорол...