Ми завдали превентивного удару: Терористи готували ударний кулак - експерт про бій на Світлодарській дузі

Російські терористи зазнали великих втрат через те, що готувалися до наступу і не чекали попереджувального удару, наголосив ветеран АТО Юрій Колесніков.

Ілюстрація:Главком

Для того, щоб зупинити атаку бойовиків, ЗСУ атакували позиції терористів у районі Світлодарської дуги на Донбасі. Про це розповів військовий експерт, ветеран АТО Юрій Колесніков, передають Патріоти України з посиланням на Обозреватель.

"Там готувався ударний кулак, який повинен був проломити нашу оборону. А ми завдали превентивного удару", — сказав Колесніков. За словами ветерана АТО, російські терористи зазнали великих втрат через те, що готувалися до наступу і не чекали попереджувального удару.

"Розумієте, вам скаже будь-який військовий, що оборонний і наступальний порядок військ – абсолютно різні. І сплутати їх неможливо. Якщо супротивник зазнає упереджувального удару, побудувавши війська в наступальному порядку, то його втрати будуть величезні", — наголосив він.

Як відомо, у районі Світлодарської дуги 18 грудня відбувся бій між українськими військовими та терористами "ДНР", обидві сторони зазнали втрат. За даними штабу АТО, терористи намагалися вибити українські передові підрозділи із зайнятих позицій.

Вбила рідкісна хвороба: Відомий український футболіст помер у 45 років (фото)

неділя, 28 травень 2023, 12:27

На 46-му році життя після тривалої боротьби з невиліковною хворобою помер колишній футболіст запорізького "Металурга", "Чорноморця" та "Оболоні" Дмитро Каряка, повідомили на його сторінці у Facebook ексодноклубники гравця, передають Патріоти України. Щ...

Укргідрометцентр уточнив прогноз погоди на неділю, 9 квітня

неділя, 9 квітень 2023, 5:55

У неділю, 9 квітня, погода буде хмарною з проясненнями. У переважній частині країни практично весь день дощитиме, подекуди з грозою. Температура в Україні коливатиметься від 7° морозу вночі до 15° тепла вдень. Про це повідомив Український гідрометеорол...