На Чернігівщині правоохоронці викрили схему "відкатів", яку організували чиновники МІноборони

Оборудку влаштував один з керівників філії ДП “Військторг” концерну “Військторгсервіс”. на території Чернігівського гарнізону. Його затримали на території військового містечка під час отримання 1,8 тисячі гривень щомісячної “данини”.

Служба безпеки України. Ілюстрація:zn.ua

Правоохоронці викрили на Чернігівщині масштабний механізм отримання “відкатів” посадовцями при здачі в оренду нерухомості Міноборони. Про це повідомили у прес-службі СБУ, інформують Патріоти України.

Правоохоронці встановили, що організував оборудку один з керівників філії Державне підприємство “Військторг” концерну “Військторгсервіс”. На території Чернігівського гарнізону структура управляє кількома об’єктами, зокрема магазинами, базами та кав’ярнями, які здає в оренду комерційним структурам.

Оперативники СБ України задокументували, що посадовець систематично вимагав гроші з підприємців. Перший внесок для них при оформленні договорів становив від п’яти до десяти тисяч гривень, також комерсанти мали сплачувати чиновнику щомісячну “данину” залежно від вартості об’єкта. За інформацією спецслужби, чиновник заробляв на орендарях нерухомості приблизно тридцять тисяч гривень щомісяця.

Правоохоронці затримали керівника філії на території військового містечка під час отримання 1,8 тисячі гривень щомісячної “данини” від орендаря невеличкої кав’ярні.

Відкрито кримінальне провадження за ч.3 ст.368 Кримінального кодексу України. Вирішується питання щодо повідомлення посадовцю про підозру у скоєнні злочину.

Тривають невідкладні оперативно-слідчі дії.

Вбила рідкісна хвороба: Відомий український футболіст помер у 45 років (фото)

неділя, 28 травень 2023, 12:27

На 46-му році життя після тривалої боротьби з невиліковною хворобою помер колишній футболіст запорізького "Металурга", "Чорноморця" та "Оболоні" Дмитро Каряка, повідомили на його сторінці у Facebook ексодноклубники гравця, передають Патріоти України. Щ...

Укргідрометцентр уточнив прогноз погоди на неділю, 9 квітня

неділя, 9 квітень 2023, 5:55

У неділю, 9 квітня, погода буде хмарною з проясненнями. У переважній частині країни практично весь день дощитиме, подекуди з грозою. Температура в Україні коливатиметься від 7° морозу вночі до 15° тепла вдень. Про це повідомив Український гідрометеорол...