На Дніпропетровщині майже сотня людей замість лікування наркозалежності потрапила до рабства

Більшість “пацієнтів” центру вважають, що їх незаконно позбавили волі і залучали до примусової праці.​
Люди поскаржились, що їх не лікували, а використовували. Фото: прес-служба Нацполіції.

Замість “позбавлення” від наркотичної, алкогольної та тютюнової залежності 87 людей залучали до важкої праці на Дніпропетровщині. Згідно з повідомленням поліції, перші кілька місяців “лікування” їм не дозволяли виходити надвір, передають Патріоти України.

Розпорядок їх дня складався з читання Біблії, молитов і слухання проповідей.

– Щоб не було можливості втекти, забирали телефон і паспорт. Згодом, коли “наставник” вважав, що людина одужала, її випускали на роботу за межами будинку. Найчастіше чоловіків залучали до важкої фізичної праці на будівництві, – розповідають в поліції.

Зазначається, що “пацієнти” проживали в приватних будинках у невеликих кімнатах на 6-10 осіб, спали на двоярусних ліжках.

Більшість “пацієнтів” центру вважають, що їх незаконно позбавили волі і залучали до примусової праці.

Зараз поліцейські встановлюють організаторів так званих реабілітаційних центрів, які будуть залучені до кримінальної відповідальності за ст. 149 Кримінального кодексу України (торгівля людьми або інша незаконна угода щодо людини).

За вказане правопорушення законом передбачено кримінальну відповідальність у вигляді позбавлення волі на термін від 3 до 8 років. Також вирішується питання про відкриття кримінального провадження за ст. 146 (незаконне позбавлення волі).

Вбила рідкісна хвороба: Відомий український футболіст помер у 45 років (фото)

неділя, 28 травень 2023, 12:27

На 46-му році життя після тривалої боротьби з невиліковною хворобою помер колишній футболіст запорізького "Металурга", "Чорноморця" та "Оболоні" Дмитро Каряка, повідомили на його сторінці у Facebook ексодноклубники гравця, передають Патріоти України. Щ...

Укргідрометцентр уточнив прогноз погоди на неділю, 9 квітня

неділя, 9 квітень 2023, 5:55

У неділю, 9 квітня, погода буде хмарною з проясненнями. У переважній частині країни практично весь день дощитиме, подекуди з грозою. Температура в Україні коливатиметься від 7° морозу вночі до 15° тепла вдень. Про це повідомив Український гідрометеорол...