На Донбасі внаслідок обстрілу загинув український військовий, - речник АП

Вчора сепаратисти знову провели серію провокаційних обстрілів.

На околицях Донецька. Фото: Інформатор.

За минулу добу внаслідок бойових дій на Донбасі один український військовослужбовець загинув, повідомив речник Адміністрації президента України з питань АТО Олександр Мотузяник. Про це повідомляють Патріоти України з посиланням на Радіо Свобода.

За словами Мотузяника, це сталося у селищі Зайцевому. «У Зайцевому відбувся 10-хвилинний обстріл з 82-міліметрового міномета, а у Новгородському працювали ворожі снайпери. Також на цій ділянці фронту зафіксовано кілька дрібних провокацій ворога», – сказав він. Речник АТО також повідомив, що вчора сепаратисти провели серію провокацій поблизу селища Луганське поблизу Світлодарська, вони переважно відкривали вогонь у світлу пору доби.

Мотузяник зазначає, що неспокійною залишається ситуація на західних околицях Донецька, зокрема, поблизу селища Опитне сепаратисти обстрілювали українські позиції з 82-міліметрового міномета, гранатометів різних систем, але найбільшу кількість провокацій зафіксували у селищі Піски. Також бойовики обстрілювали Авдіївку, Красногорівку та Мар’їнку, додав речник АТО.

Сепаратисти угруповання «ДНР» заявляють, що вранці українські військові обстріляли зону Донецького аеропорту. В угрупованні «ЛНР» про обстріли не повідомляють. Упродовж двох осінніх місяців у зоні АТО фіксувалося відносне затишшя і майже повна відсутність обстрілів. Проте від початку листопада все частіше надходять повідомлення про випадки порушення режиму припинення вогню. Сторони конфлікту на Донбасі звинувачують одна одну в порушенні Мінських угод, а спостерігачі ОБСЄ продовжують фіксувати порушення режиму припинення вогню на лінії розмежування сторін на Донбасі.

Вбила рідкісна хвороба: Відомий український футболіст помер у 45 років (фото)

неділя, 28 травень 2023, 12:27

На 46-му році життя після тривалої боротьби з невиліковною хворобою помер колишній футболіст запорізького "Металурга", "Чорноморця" та "Оболоні" Дмитро Каряка, повідомили на його сторінці у Facebook ексодноклубники гравця, передають Патріоти України. Щ...

Укргідрометцентр уточнив прогноз погоди на неділю, 9 квітня

неділя, 9 квітень 2023, 5:55

У неділю, 9 квітня, погода буде хмарною з проясненнями. У переважній частині країни практично весь день дощитиме, подекуди з грозою. Температура в Україні коливатиметься від 7° морозу вночі до 15° тепла вдень. Про це повідомив Український гідрометеорол...