На Донеччині поліція розпочала перевірку фактів отримання української пенсії "суддями ДНР"

Четверо так званих "суддів республіки" були зареєстровані на території, підконтрольній Україні, як внутрішньо переміщені особи, перебуваючи в цей час на посадах в терористичній організації.

Ілюстрація:Експрес - онлайн

Співробітниками відділу спеціальної поліції обласного главку під процесуальним керівництвом прокуратури Донецької області наразі викрито чотирьох "суддів" фейкової республіки, які мали довідку "переселенця", в тому числі – заступник голови "Верховного суду-Військового трибуналу". Про це повідомляє відділ комунікації поліції Донецької області, передають Патріоти України.

"В ході роботи у рамках кримінального провадження за ч.1 ст. 258-3 «Створення терористичної групи чи терористичної організації» Кримінального кодексу України відділенням спеціальної поліції була отримана оперативна інформація стосовно злочинної діяльності суддів так званої "ДНР"," – сказано в повідомленні.

Встановлено, що усі вони були зареєстровані на території, підконтрольній Україні, як внутрішньо переміщені особи, перебуваючи в цей час на посадах "суддів" в терористичній організації.

Серед зрадників – 60-річний мешканець Горлівки, який з 2016 року обіймає в терористичній організації посаду заступника голови «Верховного суду-Військового трибуналу».Саме цей суд оголошує незаконні вироки українським військовим, що потрапили у полон, та мирним мешканцям з проукраїнською позицією, яких відправляють у в'язницю за надуманими приводами.

До переходу на службу до бойовиків працював головою Калінінського районного суду Горлівки. Встановлено, що чоловік з 2014 року значиться «переселенцем» та зареєстрований у Костянтинівці.

Його колега, суддя «Верховного суду ДНР», яка мешкає в окупованій Макіївці, з квітня 2015 року зареєструвалася як переселенка в Покровському районі.

Ще одна представниця терористичної організації, суддя «Центрально-Міського міжрайонного суду Макіївки», стала на облік внутрішньо переміщених осіб у Маріуполі. У поліції є дані, що близько року на її ім’я з бюджету України перераховувалася пенсія, яка отримувалася в одному з маріупольських поштових відділень. Наразі жінка перебуває в розшуку.

Повідомлений про підозру та перебуває у розшуку також суддя «Амвросіївського міжрайонного суду», який, згідно довідки переселенця, був зареєстрований спочатку у Слов’янську, а з 2015 року – у Краматорську.

Наразі тривають слідчо-оперативні заходи з метою викриття осіб, які були причетні до вказаних протиправних дій, та подальшого притягнення їх до кримінальної відповідальності.

Дані про «посадовців» терористичної організації всіх рівнів зібрані на сайті «Стоптероризм», який поповнюється за допомогою місцевих жителів, в тому числі окупованих територій. Тут же є сервіс «Повернись додому» для тих, хто бажає добровільно вийти з бандформувань та отримати таким чином шанс звільнитися від кримінальної відповідальності.

За 9 місяців співробітниками поліції Донеччини повідомлено про підозру 217 учасникам незаконних збройних формувань та їхнім пособникам, з них 180 осіб затримано та 37 – заочно повідомлено про підозру та оголошено в розшук.

Вбила рідкісна хвороба: Відомий український футболіст помер у 45 років (фото)

неділя, 28 травень 2023, 12:27

На 46-му році життя після тривалої боротьби з невиліковною хворобою помер колишній футболіст запорізького "Металурга", "Чорноморця" та "Оболоні" Дмитро Каряка, повідомили на його сторінці у Facebook ексодноклубники гравця, передають Патріоти України. Щ...

Укргідрометцентр уточнив прогноз погоди на неділю, 9 квітня

неділя, 9 квітень 2023, 5:55

У неділю, 9 квітня, погода буде хмарною з проясненнями. У переважній частині країни практично весь день дощитиме, подекуди з грозою. Температура в Україні коливатиметься від 7° морозу вночі до 15° тепла вдень. Про це повідомив Український гідрометеорол...