На Донеччині за півмісяця поліція затримала 10 бойовиків

Всі затримані, як один розповідають схожу історію: хотів заробити грошей, та все вийшло не так солодко, як обіцяли.

Бойовик на Донбасі. Ілюстрація:Преса України

Тільки за останні два тижні повідомлено про підозру та затримано 10 учасників незаконних збройних формувань та їхніх пособників. Всі як один розповідають схожу історію: хотів заробити грошей, та все вийшло не так солодко, як обіцяли. І замість отриманої плати – кримінальна відповідальність. Про це повідомила прес-служба поліції Донецької області, передають Патріоти України.

Поліцейськими Волновахи були затримані двоє чоловіків. Один із них, 37-річний горлівчанин, у 2016 році «проходив службу» в мотострілецькій бригаді «ДНР» на посаді мінометника. Спокусився на зарплатню – 15 тисяч рублів. Проте згодом вирішив покинути своїх товаришів, поїхати на підконтрольну територію та влаштувалися охоронцем ні десь, а в Києві.

А другий, 59-річний мешканець Донецька, у 2014-2015 роках перебував у складі «Козацького Союза війська Донського». Чоловік був затриманий правоохоронцями при спробі перетнути лінію розмежування на КПВВ Новотроїцьке.

Слов'янські правоохоронці затримали пособника терористів, який у 2014 році чергував на барикадах біля захоплених адмінбудівель. Він сам прийшов до терористів до захопленого міськвідділу міліції і запропонував свої послуги. Проте згодом злякався та втік.

Невдовзі предстануть перед судом й четверо мешканців Краматорська та дружківчанин. Всі здійснювали перепускні режими на блокпостах терористів, незаконно перевіряючи громадян та транспорт, й вишукуючи проукраїнські настроєних людей. Загалом всі – за гроші. А дружківчанин, не маючи постійного заробітку, працював за їжу та цигарки.

До цих «персонажів» розчарування прийшло з першою зарплатнею, проте, сподіваючись, що вона буде збільшена, люди продовжували допомагати бойовикам встановлювати терористичну владу.

Загрожує кримінальна відповідальність й мешканцю Макіївки, 1962 року народження, який у 2014 – 2015 роках працював у взводі охорони «Генеральної прокуратури ДНР», та 27-річному мешканцю Бахмутського району, який у 2014 році «ніс службу» у захопленій будівлі прокуратури м. Бахмут,

За фактами відкриті кримінальні провадження за ч.1 ст. 256 (Сприяння учасникам злочинних організацій та укриття їх злочинної діяльності) та ч.2 ст. 260 (Створення не передбачених законом збройних формувань або участь у їх діяльності) Кримінального кодексу України. Зловмисникам загрожує до 8 років позбавлення волі.

Варто відзначити, що згідно з ч.6 ст. 260 Кримінального кодексу України після перевірки на причетність до тяжких злочинів може бути звільнена від кримінальної відповідальності людина, яка брала участь у незаконному збройному формуванні, проте добровільно залишала його та повідомила про це до правоохоронців.

Вбила рідкісна хвороба: Відомий український футболіст помер у 45 років (фото)

неділя, 28 травень 2023, 12:27

На 46-му році життя після тривалої боротьби з невиліковною хворобою помер колишній футболіст запорізького "Металурга", "Чорноморця" та "Оболоні" Дмитро Каряка, повідомили на його сторінці у Facebook ексодноклубники гравця, передають Патріоти України. Щ...

Укргідрометцентр уточнив прогноз погоди на неділю, 9 квітня

неділя, 9 квітень 2023, 5:55

У неділю, 9 квітня, погода буде хмарною з проясненнями. У переважній частині країни практично весь день дощитиме, подекуди з грозою. Температура в Україні коливатиметься від 7° морозу вночі до 15° тепла вдень. Про це повідомив Український гідрометеорол...