На Харківщині викрили рекетирів, які спонсорували "ЛНР" (відео)

Правоохоронці затримали трьох членів злочинного угруповання під час вимагання грошей.
Рекетири вимагали гроші в автоперевізників. Ілюстрація: соцмережі.

У Харкові СБУ ліквідувала міжрегіональне злочинне угруповання, члени якого майже рік тероризували приватних автоперевізників. Про це повідомили в прес-центрі СБУ, передають Патріоти України.

До складу банди входило п’ятеро мешканців Харкова у віці від 43-х до 58-ми років, кожний з яких був раніше засуджений та відбував покарання за різні злочини. Члени угруповання у змові з представниками луганського криміналітету "обкладали даниною" підприємців, що здійснюють пасажирські перевезення до тимчасово окупованих територій Луганської області. Впродовж тривалого часу вони вимагали гроші від водіїв і диспетчерів, погрожуючи їм насильством, знищенням або пошкодженням майна.

"Також харківські бандити разом з луганськими злочинцями запровадили схему розкрадання коштів державного бюджету, призначених для фінансування пенсій та інших соціальних виплат переселенцям", - зазначили в СБУ. Кримінальні доходи використовувалися для формування "общака", з якого забезпечувалися злочинці в тюрмах, а також організовувалися акції непокори у закладах пенітенціарної системи Харківської області. Частина коштів направлялася до підконтрольних терористам "ЛНР" територій.

Правоохоронці затримали трьох членів злочинного угруповання під час вимагання грошей. Того ж дня за місцями мешкання були затримані двоє організаторів цієї банди. У бандитів вилучено близько 160 тисяч російських рублів, 150 тисяч доларів, понад 50 тисяч гривень, ювелірні прикраси, списки перевізників, що сплачують данину, паспорти, пенсійні посвідчення, банківські картки для отримання соціальних виплат, вогнепальну зброю та гранати. Крім цього, виявлено "общак" криміналітету та наркотики.

Затриманим членам угруповання повідомлено про підозру за ч. 3 ст. 189 (вимагання, що завдало майнової шкоди у великих розмірах) та ст. 263 (незаконне поводження зі зброєю) Кримінального кодексу України. Невідкладні слідчі дії тривають.

Вбила рідкісна хвороба: Відомий український футболіст помер у 45 років (фото)

неділя, 28 травень 2023, 12:27

На 46-му році життя після тривалої боротьби з невиліковною хворобою помер колишній футболіст запорізького "Металурга", "Чорноморця" та "Оболоні" Дмитро Каряка, повідомили на його сторінці у Facebook ексодноклубники гравця, передають Патріоти України. Щ...

Укргідрометцентр уточнив прогноз погоди на неділю, 9 квітня

неділя, 9 квітень 2023, 5:55

У неділю, 9 квітня, погода буде хмарною з проясненнями. У переважній частині країни практично весь день дощитиме, подекуди з грозою. Температура в Україні коливатиметься від 7° морозу вночі до 15° тепла вдень. Про це повідомив Український гідрометеорол...