На кону мільярди корупційних гривень: "Адміністрація морпортів" через суд заблокувала зміну керівництва держкомпанії

Нинішній в.о. голови АМПУ просить суд визнати протиправним та скасувати наказ міністерства про зміну керівництва держпідприємства.

Проблеми в АМПУ закінчаться нескоро... Ілюстрація: ЖЖ.

Приморський районний суд Одеси зупинив дію наказу Міністерства інфраструктури про призначення на посаду виконуючого обов'язки голови держпідприємства "Адміністрація морських портів України" (АМПУ) Сергія Гронського. Про це йдеться в повідомленні прес-служби АМПУ, передають Патріоти України.

Дію наказу Мінінфраструктури призупинено до прийняття судом рішення за цивільним позовом, поданим чинним в. о. голови АМПУ Юрієм Наконечним, який просить суд визнати протиправним та скасувати наказ міністерства про зміну керівництва держпідприємства.

Як повідомлялося, напередодні Мінінфраструктури повідомило про призначення в.о. глави АМПУ голови юридичного департаменту компанії Сергія Гронського до вирішення питання нового керівництва підприємства. За словами глави міністерства Володимира Омеляна, на пост глави АМПУ повинен бути призначений громадянин Латвії Райвис Вецкаганс, який раніше входив до правління найбільшого портового терміналу з обробки насипних і генеральних вантажів в країнах Балтії - Rigas Centralais Terminals.

У свою чергу в прес-службі АМПУ назвали наказ про призначення Гронського незаконним. Зазначимо, згідно з інформацією на сайті АМПУ, главою держпідприємства з квітня 2014 роки є Андрій Амелін, його першим заступником є Юрій Наконечний. В кінці липня СБУ повідомила про підозру Амеліну в нанесенні збитку держбюджету в розмірі 3,5 млн грн. Тоді в АМПУ повідомляли, що глава компанії пішов на лікарняний, а обов'язки керівника виконує його перший заступник.

Вбила рідкісна хвороба: Відомий український футболіст помер у 45 років (фото)

неділя, 28 травень 2023, 12:27

На 46-му році життя після тривалої боротьби з невиліковною хворобою помер колишній футболіст запорізького "Металурга", "Чорноморця" та "Оболоні" Дмитро Каряка, повідомили на його сторінці у Facebook ексодноклубники гравця, передають Патріоти України. Щ...

Укргідрометцентр уточнив прогноз погоди на неділю, 9 квітня

неділя, 9 квітень 2023, 5:55

У неділю, 9 квітня, погода буде хмарною з проясненнями. У переважній частині країни практично весь день дощитиме, подекуди з грозою. Температура в Україні коливатиметься від 7° морозу вночі до 15° тепла вдень. Про це повідомив Український гідрометеорол...