На кордоні між Азербайджаном та Вірменією сталося бойове зіткнення, є загиблі

Вірменія звинуватила сусідів у спробі диверсії. В результаті бою, як мінімум четверо військовослужбовців загинуло.

Ілюстрація:http://www.volynnews.com/

Вранці 29 грудня, на ділянці кордону між Вірменією і Азербайджаном стався бій між збройними силами двох країн. В результаті зіткнення як мінімум 4 загиблих. Спроба диверсії була зроблена на південний схід від села Чинар Тавушської області. Про це повідомив прес-секретар міністра оборони Вірменії Арцрун Ованісян, передають Патріоти України з посиланням на Кавказький вузол.

При цьому, за його словами, вірменські військові відкрили вогонь зі снайперських гвинтівок і гранатометів.

"Бойові зіткнення тривають. Підрозділи збройних сил Вірменії повністю контролюють ситуацію", - зазначив Ованісян.

В результаті зіткнення загинули троє військовослужбовців Вірменії - двоє солдатів строкової служби і один офіцер.

При цьому наголошується, що з боку Азербайджану також є як мінімум один убитий, проте точна кількість втрат не уточнюється.

У свою чергу в Баку заявили, що армія Вірменії "протягом доби порушила режим припинення вогню в різних напрямках фронту в цілому 39 разів".

Варто відзначити, що режим припинення вогню між Вірменією і самопроголошеною Нагірно-Карабахською республікою з одного боку і Азербайджаном з іншого боку був встановлений у травні 1994 року.

ОБСЄ за сприяння особистого представника діючого голови цієї організації регулярно організовує моніторинги на лінії фронту на предмет дотримання сторонами конфлікту умов перемир'я.

Ситуація в зоні карабаського конфлікту різко загострилася в ніч на 2 квітня. Почалися бойові дії із застосуванням авіації і артилерії. Сторони звинуватили один одного в порушенні перемир'я на лінії зіткнення.

5 квітня в Баку і столиці НКР Степанакерті заявили про досягнення угоди про припинення вогню в зоні карабаського конфлікту. З тих пір сторони практично щодня обмінюються звинуваченнями в порушеннях перемир'я.

Вбила рідкісна хвороба: Відомий український футболіст помер у 45 років (фото)

неділя, 28 травень 2023, 12:27

На 46-му році життя після тривалої боротьби з невиліковною хворобою помер колишній футболіст запорізького "Металурга", "Чорноморця" та "Оболоні" Дмитро Каряка, повідомили на його сторінці у Facebook ексодноклубники гравця, передають Патріоти України. Щ...

Укргідрометцентр уточнив прогноз погоди на неділю, 9 квітня

неділя, 9 квітень 2023, 5:55

У неділю, 9 квітня, погода буде хмарною з проясненнями. У переважній частині країни практично весь день дощитиме, подекуди з грозою. Температура в Україні коливатиметься від 7° морозу вночі до 15° тепла вдень. Про це повідомив Український гідрометеорол...