На Маріупольському напрямку спокійних ділянок на передовій немає: Карта АТО за 17 вересня

Оскільки НЗФ не застосовували важке озброєння, певна тенденція до деескалація зберігається, проте до повного перемир'я ще далеко.

На околицях Чермалику. Фото: donbass.comments.ua.

У зоні проведення АТО помітна певна деескалація, але до встановлення повного перемир`я ще далеко. Про це заявив на брифінгу речник Міністерства оборони України полковник Олександр Мотузяник, передають Патріоти України.

"Оскільки НЗФ не застосовували важке озброєння, певна тенденція до деескалація зберігається, проте до повного перемир'я ще далеко", - зазначив він. За словами Мотузяника, на Донецькому напрямку "тиша" зберігається лише в Донецькому аеропорту (ділянка фронту Опитне - Піски). Всього за минулу добу на Донецькому напрямку відбулося 16 ворожих обстрілів.

"Найбільше ворожих обстрілів, як завжди, сталося в авдіївській промзоні. Окупанти порушували режим тиші і вдень, і вночі. Один із обстрілів був снайперським. Також противник відкривав вогонь на світлодарській дузі, на ділянці фронту Зайцеве - Торецьк, у Кам'янці", - констатував речник.

Він розповів, що на Луганському напрямку противник 4 рази порушив режим тиші лише у Новоолександрівці Попаснянського району, - як і позавчора. Окупанти застосовували тільки легке озброєння.

На Маріупольському напрямку спокійних ділянок на передовій немає – окупанти порушували режим тиші практично на всіх ключових пунктах оборони сил АТО – від Мар’їнки до Широкиного. "Ворог застосовував тільки стрілецьку зброю. У Гранітному та Чермалику стріляли снайпери НЗФ. Всього за минулу добу на Маріупольському напрямку сталося 10 ворожих обстрілів, а також відбувся політ ворожого БПЛА", - додав Мотузяник.

Вбила рідкісна хвороба: Відомий український футболіст помер у 45 років (фото)

неділя, 28 травень 2023, 12:27

На 46-му році життя після тривалої боротьби з невиліковною хворобою помер колишній футболіст запорізького "Металурга", "Чорноморця" та "Оболоні" Дмитро Каряка, повідомили на його сторінці у Facebook ексодноклубники гравця, передають Патріоти України. Щ...

Укргідрометцентр уточнив прогноз погоди на неділю, 9 квітня

неділя, 9 квітень 2023, 5:55

У неділю, 9 квітня, погода буде хмарною з проясненнями. У переважній частині країни практично весь день дощитиме, подекуди з грозою. Температура в Україні коливатиметься від 7° морозу вночі до 15° тепла вдень. Про це повідомив Український гідрометеорол...