На окупованій території Донбасу випав жовто-помаранчевий сніг (фото, відео)

За даними Донецького регіонального центру з метеорології, кольоровий сніг - явище техногенного характеру.

На окупованих територіях Донбасу випав сніг аномального кольору - жовтого і помаранчевого відтінків. Сніг жовтого відтінку був зафіксований в Донецьку, Луганську, Костянтинівці, Дружківці та інших населених пунктах. Про це пишуть Новости Донбасса, передають Патріоти України.

Про незвичне явище повідомили місцеві жителі, які почали публікувати в соцмережах фото дивного снігу. Також такий сніг випав в Алчевську, Горлівці, Кришталевому, Кадіївці, Щасті, Станиці Луганській, Сорокіному і на території Росії - в Міллерово і Ростові-на-Дону.

За даними Донецького регіонального центру з метеорології, кольоровий сніг - явище техногенного характеру.

"Над промисловими містами в атмосферу піднімається водяна пара, яка може містити різні викиди. Повітряні маси, які проходять в цьому місці, "забирають" з собою і забруднення, які випадають на землю разом з опадами," - пояснили експерти.

Бойовики "ЛНР" заявили, що сніг жовто-оранжевого кольору без запаху і не жирний на дотик. Забарвлення снігу в жовтий могло бути спровоковане оксидами металів, вуглеводнів. Причиною тому можуть бути промислові викиди великих підприємств. Чи небезпечний сніг - поки невідомо.

Вбила рідкісна хвороба: Відомий український футболіст помер у 45 років (фото)

неділя, 28 травень 2023, 12:27

На 46-му році життя після тривалої боротьби з невиліковною хворобою помер колишній футболіст запорізького "Металурга", "Чорноморця" та "Оболоні" Дмитро Каряка, повідомили на його сторінці у Facebook ексодноклубники гравця, передають Патріоти України. Щ...

Укргідрометцентр уточнив прогноз погоди на неділю, 9 квітня

неділя, 9 квітень 2023, 5:55

У неділю, 9 квітня, погода буде хмарною з проясненнями. У переважній частині країни практично весь день дощитиме, подекуди з грозою. Температура в Україні коливатиметься від 7° морозу вночі до 15° тепла вдень. Про це повідомив Український гідрометеорол...