На суді повідомили, як саме Крук допомагав Пшонці "викачувати" гроші з прокуратури (відео)

Борис Крук створив фірми, куди перераховували гроші за роботи, яких не проводили.

Борис Крук. Фото: tsn.ua.

Перше засідання у справі подільника екс-глави ГПУ Віктора Пшонки відбулося в Печерському районному суді Києва. Підозрюваному було обрано запобіжний захід, ідеться в сюжеті ТСН, передають Патріоти України.

Затриманому закидають співучасть у розкраданні 69 мільйонів гривень під час ремонту Генеральної прокуратури, коли нею керував Пшонка. Нібито Крук створив фірми, куди перераховували гроші за роботи, яких не проводили. Крук не надто публічна особа. Більш відомий його батько – депутат кількох скликань від "Батьківщини" та Партії Регіонів.

Один з братів був віце-мером Одеси, а інший – директором великих портів. Крука затримали, бо він нібито уникав слідства, а от сам підозрюваний каже, що регулярно ходив на допити, а з колишнім генпрокурором навіть не був знайомий. Його адвокати звертають увагу, що усі звинувачення базуються не на доконаних фактах, а інформації з інтернету та домислах свідка, який дав покази після майже піврічного перебування під вартою.

"З тим Пшонкою, котрий старший – я його ніколи не бачив, ну крім як по телевізору. Ми ніколи не спілкувалися. А з Артемом Вікторовичем – так, я приходив до нього в офіс на Гончара неодноразово", - розповів сам Крук. Таку позицію Крука спростовують правоохоронці. "Те, що він говорить, що співпрацював зі слідством – це не відповідає дійсності. Давав свідчення неточні, поводив себе на допитах нахабно, на деякі чіткі конкретні питання – не відповідав", - розповів представник обвинувачення Михайло Кравчук.

Вбила рідкісна хвороба: Відомий український футболіст помер у 45 років (фото)

неділя, 28 травень 2023, 12:27

На 46-му році життя після тривалої боротьби з невиліковною хворобою помер колишній футболіст запорізького "Металурга", "Чорноморця" та "Оболоні" Дмитро Каряка, повідомили на його сторінці у Facebook ексодноклубники гравця, передають Патріоти України. Щ...

Укргідрометцентр уточнив прогноз погоди на неділю, 9 квітня

неділя, 9 квітень 2023, 5:55

У неділю, 9 квітня, погода буде хмарною з проясненнями. У переважній частині країни практично весь день дощитиме, подекуди з грозою. Температура в Україні коливатиметься від 7° морозу вночі до 15° тепла вдень. Про це повідомив Український гідрометеорол...