На звалищі та поблизу каналізаційного відстійника: Стало відомо, де виділив землю АТОшникам сільський голова на Київщині (фото)

Сільський голова Микола Безпечний запевняє, що кращої землі в Хотові немає.

Земельна ділянка, яку виділили для будівництва учасникам АТО. Фото: Цензор.НЕТ.

Учасники АТО, які проживають в селі Хотів Києво-Святошинського району на Київщині, заявляють про те, що сільська рада надала їм земельні ділянки, непридатні для будівництва та ведення сільського господарства. У свою чергу сільський голова запевняє, що іншої землі в селі немає. Про це інформує Цензор.НЕТ, передають Патріоти України.

У Хотові зареєстровано близько 50 учасників АТО, земля була виділена 30 із них. Група ветеранів звернулася до депутата Києво-Святошинської райради Анатолія Скрицького ("Батьківщина"), бійця 1-ї танкової бригади, з проханням посприяти у виділенні якісної землі.

"Сільський голова роздав землі учасникам АТО в місці, де розташована каналізація, злив, відстійник, яри ... Загалом, віддали те, що ніхто б не взяв. Зрозуміло, що там жоден атовець не будуватиме. Сільський голова завалює будівельним сміттям автомайданчик, який був біля території місцевого кладовища, і поставив дробильну машину. До кладовища три метри, воно розташоване під ухилом. Якщо машина запрацює, воно поповзе вниз. Люди підняли бучу. Він мотивує це тим, що хоче висипати щебінь на дорогу, де атовці нібито повинні будуватися. Але атовці там не будуть будуватися, це просто нереально. Там потрібні мільйони, щоб будинок побудувати, щоб вирівняти територію", - пояснив він.

Як запевняє Скрицький, він зробив запит на ім'я генпрокурора і прокурора області, але відповіді поки не отримав. У свою чергу сільський голова Хотова Микола Безпечний запевняє, що кращої землі в Хотові немає.

"Ми дали (земельні ділянки - ред.) там, де у нас була можливість. Кращої тут землі немає. Якщо їм не підходить, то нехай шукають інші ділянки. Ми не даємо ділянки, на яких не можна будуватися. Для цього у нас готується будівельна документація", - зазначив він. Також, за словами Безпечного, з ветеранами АТО, які проживають в Хотові, він досяг розуміння, і претензій до сільради з їхнього боку немає.

Скрицький же наполягає на тому, що він зробив запити в прокуратуру на підставі звернення ветеранів. У питанні виділення землі воїнам АТО опозицію сільському голові Безпечному представляє колишній боєць 1-ї танкової бригади і місцевий житель Анатолій Шафранський. Свою земельну ділянку він раніше отримав в сусідньому селі Кременище. Він також заявляє про те, що атовцям у Хотові виділили непридатну землю, і пояснив пасивність місцевих ветеранів.

"Безпечний обіймає пост сільського голови вже дуже давно. Ймовірно, вони розуміють, що проти нього складно виступати. На сесію сільради 10 лютого, на якій ми планували поставити питання землі, прийшов тільки один атовець і той мовчав. Їх права відстоював тільки я", - розповів Шафранський.

Ветеран підтвердив, що виділена земля розташована біля пункту викачування фекалій і звалища. На доказ надав фото ділянок. Село Хотів розташоване біля Феофанії, тому, як запевняє Шафранський, за бажання придатну землю можна знайти. Також стоїть питання про продаж землі інвестору в обмін на готові квартири для учасників АТО. Зараз депутати та ветерани чекають реакції прокуратури.

Вбила рідкісна хвороба: Відомий український футболіст помер у 45 років (фото)

неділя, 28 травень 2023, 12:27

На 46-му році життя після тривалої боротьби з невиліковною хворобою помер колишній футболіст запорізького "Металурга", "Чорноморця" та "Оболоні" Дмитро Каряка, повідомили на його сторінці у Facebook ексодноклубники гравця, передають Патріоти України. Щ...

Укргідрометцентр уточнив прогноз погоди на неділю, 9 квітня

неділя, 9 квітень 2023, 5:55

У неділю, 9 квітня, погода буде хмарною з проясненнями. У переважній частині країни практично весь день дощитиме, подекуди з грозою. Температура в Україні коливатиметься від 7° морозу вночі до 15° тепла вдень. Про це повідомив Український гідрометеорол...