НАБУ проводить обшуки в "Артемсолі" через контракти з країною-агресором

Міністерство аграрної політики звернулося до Національного антикорупційного бюро України і Міністерства внутрішніх справ з проханням перевірити інформацію щодо наявності зловживань на держпідприємстві.
ДП "Артемсіль". Фото: intell.in.ua.

Співробітники Національного антикорупційного бюро України проводять обшуки на державному підприємстві «Артемсіль» у місті Соледар Донецької області. Це журналістам програми «Схеми» підтвердив голова антикорупційного бюро Артем Ситник, передають Патріоти України з посиланням на Радіо Свобода.

«Зараз от проводяться обшуки на «Артемсолі». Туди поїхали 20 спецназівців, бо там реально зона розмежування», – зазначив він. За словами місцевих мешканців, обшук розпочався близько 9-ї ранку, до держпідприємства під’їхали три мікроавтобуси. У цей час директор був присутній і саме проводив нараду.

«Зараз проходить вилучення документів. Нікого не впускають, нікого не випускають. Наскільки мені відомо, їх цікавлять збиткові контракти з Росією», – повідомив у коментарі Радіо Свобода депутат міськради Соледара Роман Махник.

Раніше Міністерство аграрної політики звернулося до Національного антикорупційного бюро України і Міністерства внутрішніх справ з проханням перевірити інформацію щодо наявності зловживань на держпідприємстві «Артемсіль», оприлюднену в розслідуванні програми «Схеми».

Програма «Схеми», спільний проект Радіо Свобода і телеканалу «UA:Перший», оприлюднила розслідування про зловживання на «Артемсолі» і численних посередників, через яких у 2015 році було реалізовано понад 80% солі. При цьому завод робив дилерам додаткову знижку – 5%. Паралельно з журналістами «Схем» ситуацією на «Артемсолі» зацікавилося Національне антикорупційне бюро, яке порушило кримінальне провадження і перевіряє роботу держпідприємства. Про це стало відомо з Єдиного реєстру судових рішень.

Вбила рідкісна хвороба: Відомий український футболіст помер у 45 років (фото)

неділя, 28 травень 2023, 12:27

На 46-му році життя після тривалої боротьби з невиліковною хворобою помер колишній футболіст запорізького "Металурга", "Чорноморця" та "Оболоні" Дмитро Каряка, повідомили на його сторінці у Facebook ексодноклубники гравця, передають Патріоти України. Щ...

Укргідрометцентр уточнив прогноз погоди на неділю, 9 квітня

неділя, 9 квітень 2023, 5:55

У неділю, 9 квітня, погода буде хмарною з проясненнями. У переважній частині країни практично весь день дощитиме, подекуди з грозою. Температура в Україні коливатиметься від 7° морозу вночі до 15° тепла вдень. Про це повідомив Український гідрометеорол...